HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KÉSZPÉNZT ÜVEGHULLADÉKÉRT CSÍKSZEREDÁBAN


Csomagolóanyagnak minősülő üveg hulladékok gyűjtését szervezi november 7-én az Eco-Csík Kft. hulladékgazdálkodási vállalat. Bárki beválthatja az üveget kilogrammonként 30 baniért, és a helyszínen meg is kapja érte a pénzt.

A tavaszra tervezett üveggyűjtés elmaradt, de az őszit november 7-én, szombaton – Csíkszereda Polgármesteri Hivatalával együttműködésben – sikerül megszervezni. Újdonság, hogy ezúttal már a helyszínen kézbe kaphatják a szelektíven gyűjtők a hulladék kilogrammjáért járó 30 banit.

Csíkszeredában a szokásos négy gyűjtőpontnál – a Nagyrét utcában (a „cirkuszkertben”), Zsögödben a kultúrotthonnal szemben, Csíksomlyón a „gyermekotthonnal” szemben, valamint a Testvériség sugárút és a Gyermek sétány találkozásánál – 10.00 és 15.00 óra között veszik át a hulladékokat. Elfogadják a befőttesüvegeket, az ásványvizes, a sörös, boros, pezsgős, röviditalos üveget, a bébiételes és a parfümös üveget. Az eltérő újrahasznosítási eljárás miatt azonban nem veszik át az ablaküveget, a tükröt, a poharakat, a hőálló üvegedényeket, a villanykörtéket és neoncsöveket, valamint az orvosságos üveget sem. A szennyezett üveget szintén nem veszik át. Leadás előtt ki kell öblíteni az üvegeket, és a kupakot el kell távolítani róluk!

Akinek a becslései szerint több mint 500 kg leadásra szánt hulladéka van, annak a gördülékeny kifizetés miatt lehetőleg a cég udvarára kell szállítania az üveget november 9-én vagy 10-én 11.00 óráig – Csíkszereda, Akác utca 1. szám.

A védőmaszk használata és az 1,5 méteres távolság betartása kötelező!

Tavaly Csíkszeredában 65 tonna üveget gyűjtött be és szállított el újrahasznosításra az Eco-Csík Kft.

 

2020. november 4.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA