HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

BEIKTATTÁK CSÍKSZEREDA ALPOLGÁRMESTEREIT


Csíkszereda múlt héten esküt tett önkormányzati testülete a mai, november 2-i rendkívüli ülésen megszavazta az RMDSZ által nevesített két alpolgármestert: Bors Bélát és Sógor Enikőt. Holnaptól a városmenedzser is elkezdi a tevékenységét.

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata procedurális kérdésekben hozott határozatokat a mai soron kívüli ülésén. Kiemelkedően fontos pillanat volt a két alpolgármester megválasztása. A testületi szavazáson az RMDSZ két képviselőjét, Bors Bélát és Sógor Enikőt választották meg Csíkszereda alpolgármestereinek a 2020–2024-es mandátum idejére.

Elhangzott: a szakbizottságokat illetően a korábbi hat helyében ötöt hoznak létre, esetenként nagyobb létszámmal. Egyelőre csak azokat alakították meg, amelyek szükségesek a városmenedzser holnapi munkába állásához. Korodi Attila polgármester ugyanis elmondta: elöljárói jogkörénél fogva Dósa Szilárd jogászt nevesíti a városmenedzseri tisztségre.

Az új városvezetés holnap délelőtt sajtótájékoztatón ismerteti a munkamegosztás szempontjából a főbb szervezési irányokat – ekkor ismertetik a polgármester, az alpolgármesterek és a városmenedzser hatásköreit.

 

2020. november 2.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA