HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

FŐHAJTÁS AZ 1956-OS FORRADALOM ÉVFORDULÓJÁN


A koronavírus terjedése miatt újabb korlátozó intézkedések léptek érvénybe, egyebek mellett a köztéri megemlékezések tiltása is. Erre való tekintettel az 1956-os forradalom és szabadságharc október 23-i emléknapját sem ünnepelhetjük a megszokott formában, de a méltóságteljes főhajtás idén sem marad el.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, valamint az RMDSZ Csíkszereda Városi Szervezete ezúton is felhívással fordul a csíkszeredaiakhoz – magánszemélyekhez, civil szervezetekhez és intézményekhez –, hogy október 23-án, az 1956-os események évfordulóján két helyszínen helyezhetik el a kegyelet koszorúit:

a csíki 1956-osok emlékére állított kopjafánál a Kalász negyedi temető előtt, valamint az 1956-os téren, a Gloria Victis emlékműnél.

Koszorúzás

A koszorúzás szervezetten történik, maximum 6 fős csoportokban. Kérjük mindazokat, akik a Kalász negyedi kopjafánál, illetve a Gloria Victis-emlékműnél koszorút kívánnak elhelyezni, jelezzék előzetesen szándékukat a varoshaza@szereda.ro címen.

Külön felhívjuk a koszorúzni szándékozó oktatási intézmények figyelmét, hogy az előjegyzés és időbeosztés érdekében, jelezzék részévételi szándékukat.

 

2020. október 20.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA