HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ELKEZDŐDÖTT A NAGY IMRE ÁLTALÁNOS ISKOLA FELÚJÍTÁSÁNAK ÁTVÉTELEZÉSE


A mai, október 15-i terepszemlével elkezdődött a legnagyobb volumenű csíkszereda iskolafelújítás műszaki átvételezésének folyamata. A közel 900 diákot kiszolgáló Nagy Imre Általános Iskola átfogó felújítása 8,63 millió lejbe került.

A Nagy Imre Általános Iskola egyike azon 11 csíkszeredai tanintézménynek, amely európai uniós társfinanszírozásból újult meg, és a Tulipán Óvoda, valamint az Aranyalma Napközi Otthon után a harmadik, amelynek elkezdődhetett az átvételezési folyamata.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester elmondta: ez a legköltségesebb iskolafelújítási projekt. A főbb sarokszámokat ismertetve rámutatott: a projekt teljes értéke 8,63 millió lej, amelyből közel 4,87 millió lejt az Európai Uniós biztosít, 745 ezer lejjel a központi költségvetés támogatja a munkát, a fennmaradó 2,77 millió lejt pedig helyi alapokból finanszírozták.

Az iskolát a pincétől a padlásig minden oldalán hőszigetelték, kicserélték a villany-, a fűtés-, a víz- és szennyvízhálózatát, újravakolták és meszelték az összes helyiségét, és fotovoltaikus napelemrendszert szereltek a felújított tetőzetre. A kivitelező a székelyudvarhelyi Termolang Kft. volt, amelynek immár csak kisebb munkái maradtak hátra.

 

2020. október 15.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA