HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ELKEZDŐDÖTT A HŐSZIGETELT TÖMBHÁZAK ÁTVÉTELEZÉSE


Három Kalász negyedi tömbház hőszigetelési munkálatainak átvételezésére került sor tegnap, október 14-én. A beruházás összértéke 3,31 millió lej.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester és Szőke Domokos alpolgármester mellett jelen volt az átvételezésen a tervező, a kivitelező, a műszaki ellenőr, az érintett lakószövetségek és a polgármesteri hivatal szakosztályának képviselői, valamint a sajtó is.

A polgármester ismertette: a Tető utca 13. szám, valamint a Hunyadi János utca 33. és 35. szám alatti tömbházak hőszigetelését tömbben hirdette meg a városháza. A kivitelező Ceconi Kft.-vel kétszeri határidő-hosszabbítás és sokszori nézeteltérés sikeres kezelését követően mostanra sikerült befejezni a munkálatot. A három tömbház hőszigetelése 3,31 millió lejbe került, az érték közel felét az Európai Unió finanszírozta.

Az átvételezés alkalmával Ráduly Róbert Kálmán megköszönte Szőke Domokos alpolgármester ilyen irányú tevékenységét. Emlékeztetett: 2007-ben történt az első hőszigetelés, azóta töretlenül folynak a felújítási munkálatok, és ez nagyban az alpolgármester érdeme.

Csíkszeredában jelenleg 18 tömbház hőszigetelésén dolgoznak, és a következő hetekben újabb tömbházak munkálatait veszik át. További 21 tömbház hőszigetelésének pályázata elbírálás alatt áll.

 

2020. október 15.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA