HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KÉSZÜLJÜNK AZ ÚJABB SZIGORÍTÁSOKRA


Ráduly Róbert Kálmán polgármester becslései szerint néhány nap választ el attól, hogy a fertőzési arány meghaladja Csíkszeredában a 3 ezreléket, ezért készülnünk kell a szigorú megszorításokra – egyebek mellett az iskolák, óvodák bezárására és az online oktatásra való áttérésre.

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság mai, október 12-i ülését követően elszomorító adatokat közölt Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke: az utóbbi három hétben – Ráduly szerint a választások miatt – hetente duplázódnak megyei szinten az esetszámok. A megyében az utóbbi két hétben az ezer főre vetített fertőzések száma 1,25, Csíkszereda esetében ugyanez az arány viszont 2,53.

A polgármester szerint két fontos intézkedés egyre sürgősebb. Egyrészt a Hargita Megyei Vérközpontot minél hamarabb fel kell szerelni olyan berendezéssel, amely alkalmas a gyógyultak vérplazmájának vételére. Másrészt tudatosítókampánnyal, a készletek feltöltésével el kell érni, hogy minél többen beoltassák magukat influenza elleni vakcínával, hogy bár az influenzát kizárhassuk.

 

2020. október 12.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA