HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ÚTLEZÁRÁSOK A SZENT KERESZT PLÉBÁNIA SZOMSZÉDSÁGÁBAN


Csíkszereda Katasztrófavédelmi Bizottsága határozatban rögzítette, hogy a járványügyi korlátozások idejére hétvégente szombat 18.00 órától vasárnap 20.00 óráig lezárják a magántulajdonban levő, a Szent Kereszt Plébánia és a hozzájuk tartozó két templom közötti Szív utcai szakaszt.

Darvas-Kozma József esperes-plébános levélben fordult a polgármesteri hivatalhoz a rendszeres útlezárás érdekében. A járványügyi korlátozások miatt kénytelenek szabadtéri miséket tartani, az autós forgalom pedig egyrészt veszélyes a nagy számú járókelőkre, másrészt zavarja a templomi alkalmakat. Az esperes hivatkozik a 2003/106-os számú önkormányzati határozatra is, amely lehetővé teszi, hogy a plébánia és a két templom közötti, magántulajdonban levő utcaszakaszt vasárnaponként és vallási ünnepeken lezárják.

A katasztrófavédelmi bizottság mai, szeptember 7-i ülésén határozatot fogadtak el a levélre válaszolva arról, hogy ezentúl – a korlátozások feloldásáig – szombati napokon 18.00 órától vasárnap 20.00 óráig lezárják a forgalmat az említett szakaszon. Ugyanez lesz az eljárás a hétköznapra eső vallási ünnepek szentmiséinek idején is.

 

2020. szeptember 7.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA