HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

MÓDOSÍTOTTÁK A KÖLTSÉGVETÉST


Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata fontos lépést tett a biztonságos tanévkezdés érdekében: a mai, augusztus 28-i havi ülésen ózongenerátorok, fertőtlenítő-adagolók, egyszemélyes padok és egyéb iskolai bútorzat vásárlását tették lehetővé.

Csíkszereda önkormányzati testülete a soros havi tanácsülésén ismét módosította a költségvetését. Ennek két oka volt: egyrészt áfavisszaosztások során 1,1 millió lejjel bővült a városkassza – ezeket szociális juttatásokra és szolgáltatásokra szánják –, másrészt módosítottak a kiadások fejezetében azért, hogy az óvodások, az iskolások és a pedagógusok számára biztonságosabbá tegyék az iskolakezdést. Az önkormányzat mintegy 700 ezer lej értékben vásárol a tanintézményeknek egyszemélyes padokat és egyéb bútorzatot (ágyakat és székeket a napközikbe), további mintegy 100 ezer lejre ózongenerátorokat és kézfertőtlenítő-adagolókat.

Ugyanacsak a mai testületi ülésen határoztak tömbházfelújítási és óvodafelújítási költségek emeléséről, emelkedett továbbá a vasúti felüljáró újjáépítésének becsült értéke is: a korábbi 32,58 millió lejről 39,06 millió lejre módosították az összeget, mivel korszerű esővízszűrővel látják el az építményt, továbbá az előregyártott betonelemek mérete miatt szükséges a szomszédos terület bérlése az Állami Vasúttársaságtól.

Arról is döntöttek, hogy a Fészek kereskedelmi központ előtti új körforgalom a város ügykezelésébe kerül, továbbá jóváhagyták a piricskei út átminősítését annak későbbi felújítása érdekében.

 

2020. augusztus 28.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA