HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

CSÍKSZEREDA: HATAN A POLGÁRMESTERI SZÉKÉRT


Hatan szállnak versenybe Csíkszereda polgáremesteri tisztségéért. Polgármesterjelöltet indít az RMDSZ, a Nemzeti Liberális Párt, a Szociáldemokrata Párt, az USR–PLUS, az Erdélyi Magyar Szövetség és a Népi Mozgalom Pártja.


A Csíkszeredai 1-es Számú Választási Kerülethez a jelöltállítási időszak utolsó két napján nyújtották be az iratcsomókat. Hat párt indít polgármesterjelöltet, és ugyanezek pártok iktatták az önkormányzati képviselőjelöltek listáját is. Párton kívül egyetlen független induló van, ő a helyi tanácsosi tisztségre pályázik.

Az RMDSZ jelöltje Korodi Attila, az Erdélyi Magyar Szövetség Tőke Ervint indítja. A román (vagy vegyes) pártok közül a nemzeti-liberálisok (PNL) jelöltje Marius Ţepeluş, a szociáldemokratáké (PSD) Mircea Matei, és először nevesített polgármesterjelöltet Csíkszeredában a Népi Mozgalom Pártja (PMP) Ştefan-Sorin Butnaru személyében, valamint az USR–PLUS pártszövetség Nicolae Toşa személyében.

Valamennyi jelölést egyhangúlag elfogadott a választási kerület tagsága. A határozatokat megtalálják kifüggesztve a választási kerület székhelyén (a polgármesteri hivatal épületében), illetve itt:

Polgármesterjelöltek:

PNL – Marius Ţepeluş

PMP – Ştefan-Sorin Butnaru

USR – Nicolae Toşa

RMDSZ – Korodi Attila

PSD – Mircea Matei

EMSZ – Tőke Ervin

 

Önkormányzati tanácsosi pártlisták:

PNL

PMP

USR–PLUS

RMDSZ

PSD

EMSZ

 

Független tanácsosjelölt:

Bíró József

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA