HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

AZ ISKOLAIVAL EGYÜTT A BÖLCSŐDEI TANÉV IS ELKEZDŐDIK


A szokásoshoz a lehető legközelebb álló formában kezdődhet a következő iskolai tanév Csíkszeredában. Ezzel egy időben a bölcsődei foglalkozások is elindulnak a megyeszékhelyen – határozott a mai, augusztus 17-i ülésén a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság, felülbírálva korábbi határozatát.

Normális tanév nélkül nem lehetnek normális mindennapjaink – vezette fel mai sajtótájékoztatóját Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere. A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság elnökeként az elöljáró két fontos bejelentést tett.

Egyrészt a bizottság felülbírálta korábbi határozatát, miszerint a bölcsődei foglalkozások akkor indulhatnak újra, ha a térségben öt egymást követő napon nem regisztrálnak új koronavírus-fertőzést. Az új álláspont szerint a szeptember 14-re tervezett iskolkezdéssel egy időben elindulhat a bölcsődei tanév is.

Másrészt a polgármesteri hivatal 450 újabb kézfertőtlenítő adagolót és 55 további ózongenerátort vásárol az iskoláknak, és 5 liter fertőtlenítőszert rendel valamennyi adagolóhoz (a korábban vásároltakhoz is).

Az iskolaigazgatókkal tartott múlt szerdai egyeztetés nyomán egyébként a polgármester közölte: a csíkszeredai iskolák a „zöld forgatókönyv” szerint készülnek a tanévkezdésre, de a folyamatban levő iskolafelújítások miatt még sok a kérdés az oktatás lebonyolításával kapcsolatban.

 

2020. augusztus 17.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA