HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

VEGYÜK KOMOLYAN A VÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉST!


Bár a Hargita megyei új fertőzések száma az utóbbi napokban (is) a kevésbé aggasztók közé tartozik, nagyon fontos, hogy komolyan vegyük a koronavírus elleni védekezést – nyomatékosította Füleki Zoltán alpolgármester. A beruházások kapcsán megjegyezte: ezen a héten két újabb középület átfogó felújítására terveznek szerződést kötni.

Füleki Zoltán a július 20-i sajtótájékoztatóján közölte: az utóbbi napok országos szinten rekordértékű COVID-19-megbetegedésekről tanúskodnak, ezért rendkívül fontos, hogy a vírus terjedésének visszaszorítása érdekében megfogalmazott előírásokat és ajánlásokat mindannyian betartsuk. A Hargita megyei számok bár alacsonyak, ha nem leszünk kellőképpen elővigyázatosak, gyorsan aggasztó méreteket ölthet a terjedés – hangsúlyozta az alpolgármester.

Jó hír viszont, hogy Csíkszeredában egyelőre jobban „terjednek” a beruházások: ezen a héten várhatóan aláírják a Cimbora Napközi Otthon felújítására, valamint a Kós Károly Szakközépiskola tanműhelye folytatására vonatkozó kivitelezési szerződést.

A megyeszékhelynek 16 tanintézményekkel kapcsolatos projektje van, közülük tíz már a kivitelezés fázisában. Néggyel – a Tulipán Óvodával, az Aranyalma Napközi Otthonnal, a Nagy Imre Általános Iskolával és az Octavian Goga Főgimnázium bentlakásának felújításával – várhatóan még a szeptemberre remélt iskolakezdés előtt végeznek.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA