HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

GAZDASÁG- ÉS SPORTTÁMOGATÁSI CSOMAGGAL KÉSZÜL A VÁROSHÁZA


Adó- és illetékkedvezménnyel készül Csíkszereda Polgármesteri Hivatala azon magán- és jogi személyek megsegítésére, akiknek a járványhelyzet miatti korlátozások okán fel kellett függeszteniük tevékenységüket a szükségállapot és a vészhelyzet idején. Emellett a helyi jégkorongot, a labdarúgást és a teremlabdarúgást is támogatnák. Ennek érdekében határozattervezetet nyújtanak be az önkormányzatnak, amely döntő fóruma ezen intézkedéseknek.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság július 6-i, egyben utolsó formális ülését követően két támogatási csomag előkészítését jelentette be sajtótájékoztatón: egy gazdaságtámogatási, illetve egy sporttámogatási törekvést.

A gazdaságival azon magán- és jogi személyek megsegítését célozzák, akik kénytelenek voltak felfüggeszteni tevékenységüket a szükségállapot és a vészhelyzet idején bevezetett óvintézkedések miatt. Az épületadókat illetően 50 százalékos kedvezményt nyújtanak hat hónapra, az épületilletékekről pedig teljes mértékben lemond a városháza a kárvallottak javára.

A sporttámogatások vonatkozásában a katasztrófavédelmi bizottság azt javasolja, hogy a három legismertebb, jelentős veszteségeket ért csíkszeredai csapatsportnak – a jégkorongnak, a labdarúgásnak és a teremlabdarúgásnak (futsal) – nyújtson hathatós anyagi segítséget a város.

Ezen intézkedéscsomagokról – esetenként a jelenleg kihirdetés előtt álló törvények szellemében – Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata dönt.

 

2020. július 6.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA