HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

MEGNYITJA KAPUIT A CSÍKI SZÉKELY MÚZEUM


Bő három és fél hónap után ismét látogatókat fogad a Csíki Székely Múzeum. A Székely Népviselet Napja és az Ezer Székely Leány Napja alkalmából július 3-án és 4-én  ingyen tekinthetik meg a tárlatokat a népviseletben érkezők. A múzeum minden óvintézkedést megtesz a látogatók biztonsága érdekében.

Ismét megtekinthetők az önkormányzati működtetésű múzeum állandó és időszakos kiállításai: július 3-án, pénteken megnyitja kapuit az intézmény. A távolságtartás előírásainak betartása kötelező, akárcsak a maszkviselés, de a múzeum felkészült arra, hogy minden korlátozó intézkedés ellenére élvezhető legyen a tárlatok kínálata.

Az érdeklődők belépőt válthatnak az állandó kiállításokra, vagy a 2020. december 30-ig meghosszabbított Elit alakulat 2.0 című időszakos kiállításra, illetve mindkettőre. A háromféle belépőjegy alapján háromféle útvonalat jelöltek ki a látogatók számára, elkerülve azt, hogy népes társaságok találkozhassanak. Termenként egy időben négy fő jelenléte megengedett. Tárlatvezetést ugyanakkor nem tudnak biztosítani – sem személyest, sem pedig a háromnyelvű audioguide-rendszert nem vehetik igénybe.

A múzeumok éjszakája idénről elmaradt ugyan, de a legtöbb betervezett eseményt és kiállítást a későbbiekben bepótolják. Gyarmati Zsolt múzeumigazgató sajtótájékoztatón ugyanakkor megjegyezte: igyekeznek jó házigazdái lenni a Régizene Fesztiválnak és a különféle szabadtéri és színházi rendezvényeknek.

A múzeum keddtől vasárnapig 9.00–16.00 óra között fogadja a látogatókat.

 

2020. július 2.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA