HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ÚJRANYÍLNAK A JÁTSZÓTEREK, DE A NAPKÖZIK NEM


A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság június 22-i határozata értelmében újra használhatók lesznek a játszóterek és a sportpályák. A bölcsőde, az óvodák és a napközik viszont csak akkor fogadhatják a gyermekeket, ha eltelik legkevesebb öt egymást követő olyan nap, amikor a Csíki-medencében nem regisztrálnak újabb koronavírus-fertőzést.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság elnöke sajtótájékoztatón számolt be a bizottság mai, június 22-i üléséről.

Az elöljáró kifejtette: közegészségügyi szakvéleményre alapozva a bizottság nem engedélyezi az önkormányzati bölcsőde, óvodák és napközik újranyitását mindaddig, amíg el nem telik öt egymást követő esetmentes nap a csíki térségben. A megyei főtanfelügyelőség adatai alapján 83 szülő igényelte az óvodai és a napközis nyári szolgáltatást, a bölcsődei foglalkozásoktól pedig mintegy 40 gyermek kénytelen távol maradni. Az érintett szülőket telefonon is tájékoztatják a határozatról.

A bizottság arról is döntött, hogy újranyitják a játszótereket és a sportpályákat, továbbá a vészhelyzet végéig engedélyezték a Harmopan Rt. pékárukat forgalmazó mozgóboltjainak a működését.

A koronavírus-járványtól függetlenül a bizottság a városba bejáró medvék elaltatását is szorgalmazni fogja a szakminisztériumnál – közölte Ráduly Róbert Kálmán.

 

2020. június 22.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA