HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

TOVÁBBI ENYHÍTÉSEKET HOZ A KÖVETKEZŐ HÉT


A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság mai, május 28-i ülésének két központi témája a következő heti változásokra való felkészülés és a Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú volt. Jövő héttől újraindul a tömegszállítás, ötnaposra bővül az ideiglenes piac és a végzős évfolyamok számára „becsengetnek” az iskolákban.

A bizottság elnöke, Ráduly Róbert Kálmán polgármester az ülést követő sajtótájékoztatón kifejtette: jövő héttől heti ötnaposra bővül az Erőss Zsolt Aréna melletti ideiglenes zöldségpiac (hétfőtől péntekig 9.00–18.00 óra között), és keddtől újraindul a városi tömegszállítás is.

Az iskolák a nyolcadik és a tizenkettedik osztályosok számára ismét megnyitnak, ezért a polgármesteri hivatal fertőtlenítő-adagolókkal és fertőtlenítőszerrel, valamint digitális hőmérővel látta el az intézményeket, és várhatóan ezen a hétvégén átvehetik az ózongenerátorokat is.

A Csíksomlyói Pünkösdi Búcsúval kapcsolatban ismét tolmácsolta a városvezetés üzenetét: lélekben vegyünk részt az idei búcsún, a televízión, a rádión vagy a SzeredApp okostelefonos alkalmazáson otthonról követve a szentmisét.

 

2020. május 28.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA