HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

LÉLEKBEN VEGYÜNK RÉSZT A CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚN!


A térségünket is sújtó világjárvány következtében az elmúlt két és fél hónapban az életünk megváltozott. Mértéktartás, körültekintés és felelősség – válaszoltuk egyhangúan az új helyzetben. Ez jellemezte családjainkat, közösségünket.

Csíksomlyó őreként városunk a Kárpát-medence legjelentősebb keresztény ünnepére készül, a járványhelyzetre való tekintettel rendhagyó módon. Fájó szívvel minden zarándokot arra kérünk, hogy maradjon otthon, ezúttal családja, szerettei körében lélekben vegyen részt a 2020-as Csíksomlyói Pünkösdi Búcsún.

Ha testben nem is, lélekben legyünk itt, legyünk együtt. Mértéktartással, körültekintően, felelősséggel. Most ez a fontos, fontosabb, mint az elmúlt három évtizedben bármikor.

A hungarikummá lett Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú fél egykor kezdődő ünnepi szentmiséjét idén a Duna Televízión, az Erdélyi Mária Rádión, a Marosvásárhelyi Rádión és a SzeredApp okostelefonos alkalmazáson keresztül lehet élőben követni. Nézzük, hallgassuk, éljük át közösen Csíksomlyó misztériumát.

Köszönjük, hogy velünk tartanak! Áldott pünkösdöt kívánunk!

 

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala

2020. május 27.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA