HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

CSÍKSZEREDA: A VÁROSHÁZA AUGUSZTUS 31-IG ELÁLL A RENDEZVÉNYEKTŐL


Ha az önkormányzat is úgy dönt, nem szervez kulturális, ifjúsági és sportrendezvényeket 2020. augusztus 31-ig Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, és teret sem biztosít ezen eseményeknek az alárendeltségébe tartozó intézményi épületekben sem. Kivételt csak az országos és a nemzetközi érdekeltségű sportesemények képezhetnek.

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság április 21-i ülését követően Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke online sajtótájékoztatón számolt be az újdonságokról. Mint bevezetőjében kifejtette: az újabb szigorítások miatt egyre több külföldről hazaérkezőnek kell karanténba vonulnia otthoni elkülönítés helyett, így Csíkszeredában mára 101-en intézményes karanténban vannak, 14-en pedig a lakhelyükön vannak elszigetelve. Az aktív Hargita megyei esetek közül kettőt kezelnek a megyeszékhelyen.

A polgármester elmondta: jövő kedden kezdődik a lépcsőház-fertőtlenítések harmadik fordulója, és még ezen a héten feltöltik – esetenként cserélik, javítják is – a lépcsőházakba felszerelt kézfertőtlenítő-adagolókat.

A bizottsági ülésen megtárgyalták, pénteken pedig várhatóan az önkormányzat is elfogadja, hogy 2020. augusztus 31-ig álljon el a polgármesteri hivatal – alintézményeivel együtt – minden kulturális, ifjúsági és sportrendezvény szervezésétől és társszervezésétől. Kivételt csakis az országos és a nemzetközi, a szakszövetségi versenynaptárakban szereplő sportesemények képezhetnek.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA