HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

MIHAMARABB ÉRTESÍTSENEK A „GYANÚS” SZEMÉLYEKRŐL!


Mától, április 9-től a kertes házas városrészekben is elkezdődött a katasztrófavédelmi övezetek számáról, felelőséről és elérhetőségéről szóló tájékoztatók kiosztása. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala kéri a lakosságot, hogy a közölt telefonszámon azonnal értesítsék a városházát, amint elkülönített személy otthonelhagyását vagy külföldről hazatérő személy érkezését észlelik.

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság csütörtöki ülését követően két kiemelten fontos újdonságról számolt be a sajtónak Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke.

A lépcsőház-fertőtlenítés kapcsán kifejtette: a lépcsőházak bejáratánál kifüggesztik a következő fertőtlenítési kör időpontját, a fertőtlenítőszer hatóanyagait, illetve melyek az ellenszerek abban az esetben, ha károst hatást váltanak ki valakinél. Figyelmeztetett: a fertőtlenítőszer hatóideje körülbelül egy óra, és ezt követően célszerű szellőztetni. A fertőtlenítés 8.00 és 20.00 óra között zajlik, de 11.00 és 13.00 óra között – amíg a 65 éven felüliek is kijárhatnak – szünetel. Továbbá jövő kedden kézbesítenek a polgármesteri hivatalnak 480 liter kézfertőtlenítőt, amellyel feltöltik a lépcsőházakba felszerelt adagolókat.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a magánház-övezetekben is elkezdődött a tájékoztató anyagok szórása. A lépcsőházakból már ismert tájékoztatókat a postaládákban kapják meg a lakók. A szórólap feltünteti a katasztrófavédelmi övezet számát, felelősét és annak elérhetőségét. A megadott telefonszámon alapvetően három típusú bejelentést vár a polgármesteri hivatal. Egyrészt az Időseinkért szolgáltatással kapcsolatos bejelentéseket, másrészt az otthoni elkülönítésbe helyezettek lakhelyelhagyásának észleléséről szóló értesítéseket, harmadrészt pedig a külföldről hazaérkezőkről szóló értesítéseket. Utóbbi esetek mihamarabbi megvizsgálása minden csíkszeredainak érdeke!

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA