HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

A JÖVŐ HÉTVÉGÉN MÁR NÉGYESDÖNTŐT JÁTSZANAK BENNE

ERŐSS ZSOLT ARÉNA FELÚJÍTÁSA


Vadonatúj belsővel várja a teremlabdarúgás rajongóit a felújítás alatt álló Erőss Zsolt Aréna: bár kívül még vannak apró munkák és a lelátóról hiányoznak a székek, a jövő hétvégén már hazai környezetben fogadhatja az Imperial Wet futsalcsapat a Román Kupa négyesdöntőbeli ellenfeleit.

Az Erőss Zsolt Aréna átfogó felújítását tavaly októberben kezdte el a kivitelező. A mintegy 3,5 millió lej értékű munkálathoz időközben hozzákapcsolták a lelátó székeinek cseréjét is, így összességében 4 millió lejre tehető a felújítás értéke. Március 5-én Ráduly Róbert Kálmán polgármester, az Equartis Architects tervezőiroda részéről Szász Zsolt építész, és a kivitelező Tectum Company Rt. ügyvezetője, Vígh Ádám társaságában helyszíni terepszemlét tartott a sajtó munkatársaival.

A belső munkálatokkal szinte teljesen végeztek: egyebek mellett felújították a játékteret (és alapozását tekintve az ország egyik legkorszerűbb pályáját hozták létre), biztonságossá tették a lépcsőket, cserélték a világítótesteket, meszelték a falakat. A székek vásárlása közbeszerzési fázisban van, ennek ellenére a teremlabdarúgó Román Kupa jövő hétvégi négyesdöntőjét vendégül látja az aréna. A szurkolóknak ajánlatos kispárnát vinniük magukkal – hívták fel a figyelmet a sajtóbejáráson. A férőhelyek száma nem változik: 1200 ülőhely lesz a felújított arénában.

A kültéri munkálatok is a végükhöz közelednek, ezek folytatásával azonban kénytelenek kivárni: amíg az időjárási körülmények nem teszik lehetővé a munkavégzéshez szükséges műszaki feltételek teljesülését, addig nem folytathatják a kivitelezést. A felújításnak köszönhetően elhárulnak azok a problémák, amelyek az épület folyamatos beázásához vezettek, továbbá a főbejárat fölötti teraszt burkolták, így az büfének vagy rendezvényteremnek is megfelel majd.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA