HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

VISSZATÉR CSÍKSZEREDÁBA A KOLOZSVÁRI MAGYAR OPERA


Folytatódik az együttműködés Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és a Kolozsvári Magyar Opera között, ennek jegyében pedig idén is megszervezik a Székelyföldi Operahetet. A társulat négy művel, hét fellépéssel érkezik Csíkszeredába június 2–7. között.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester és Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója közös sajtótájékoztatón ismertette február 5-én a II. Székelyföldi Operahét legfontosabb tudnivalóit.

A városvezető hangsúlyozta: már eleve többéves együttműködést álmodtak meg, a tavalyi közönségsiker pedig újabb löketet adott a szándéknak.

A kínálatról  Szép Gyula beszélt. Rámutatott: a tavalyi jól bevált műsorszerkezetet követve ezúttal is a nemzeti operáink egyik legismertebb darabjával, Erkel Ferenc Hunyadi Lászlójával nyit a rendezvénysorozat. A gyermekeket ezúttal Kacsóh Pongrác János Vitéz című alkotásával szólítják meg, az operett rajongóinak pedig Lehár Ferenc Cigányszerelmét hozzák el. Az operahetet ezúttal is világszerte ismert darab zárja: Giuseppe Verdi Rigolettója csendül fel vasárnap.

Szép Gyula kiemelte: rendkívüli a Csíkszeredával való együttműködésük, hiszen ez az egyetlen székelyföldi város, ahol megvan a városvezetői akarat, a közönség fogadókészsége és az előadás megvalósulását lehetővé tevő rendezvényterem is. Kifejtette: a művészi és a műszaki személyzettel együtt mintegy 170 fő érkezik a városba, a jegyárak így nem fedezik a költségeket. Ezért csakis önkormányzati támogatással képzelhető el egy ilyen méretű vendégszereplés megvalósítása.

Miklósa Erikát viszontláthatja a közönség: Gara Mária szerepében fellép a Hunyadi Lászlóban, és ő alakítja Gildát a Rigolettóban.

A II. Székelyföldi Operahét programja:

június 2., kedd, 19.00 óra: Erkel Ferenc: Hunyadi László

június 3., szerda, 13.00 és 18.00 óra: Kacsóh Pongrác: János vitéz

június 4., csütörtök, 19.00 óra: Erkel Ferenc: Hunyadi László

június 5., péntek, 19.00 óra: Lehár Ferenc: Cigányszerelem

június 6., szombat, 19.00 óra: Lehár Ferenc: Cigányszerelem

június 7., vasárnap, 19.00 óra: Giuseppe Verdi: Rigoletto

 

Jegyek vásárolhatók a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9.00–18.00 óra között, szombaton 10.00–15.00 óra között, illetve hamarosan az eventbook.ro jegyértékesítő portálon, a következő linken: https://eventbook.ro/program/turneu-opera-maghiara-miercurea-ciuc.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA