HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

FOLYTATÓDIK A RONCSAUTÓK ELSZÁLLÍTÁSA


Már hetvenegyre emlekedett azon gazdátlan vagy elhagyott autók száma, amelyeket az utóbbi hónapokban Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának munkatársai azonosítottak. Január derekáig húszat a felszólított tulajdonosok, négyet pedig a városháza szállított el. A polgármesteri hivatalnak az a szándéka, hogy a tavaszi nagytakarítás idejére felszabadítsa a roncsautók által foglalt közterületeket.

A rendezettebb városkép érdekében a polgármesteri hivatal munkatársai november folyamán 35, decemberben pedig újabb 36 elhagyott vagy gazdátlan autót azonosítottak Csíkszereda közterületein. Első körben felszólítást tűznek ki a gépkocsik szélvédőjére, rendszám alapján pedig a rendőrség segítségével azonosítják a tulajdonosokat. Második lépésben levélben fordulnak a tulajdonosokhoz, és ha ezután sem szállítják el a közterületet foglaló járművüket, akkor polgármesteri rendelet értelmében gazdátlannak minősítik az autókat, és elszállíttatják a városi kertészet Jókai Mór utca 1. szám alatti székhelyére. 

Január közepéig négy autót a városháza szállíttatott el, huszat pedig a járműtulajdonosok. A roncsautók azonosítása nem áll meg: a polgármesteri hivatal azt a célt tűzte ki, hogy a tavaszi nagytakarításig felszabadítja a gazdátlan vagy elhagyott autók által foglalt közterületeket.

Amennyiben az autókat a polgármesteri hivatalnak kell elszállíttatnia, a gépjármű-tulajdonos csak bírság fejében válthatja ki az autóját, és ha ezt nem teszi meg 10 napon belül, az autó a városháza tulajdonába kerül és értékesítik.

Kérjük a városlakókat, hogy a nem használt autókat ne közterületen raktározzák, mert ezzel rontják a városképet, esetenként pedig értékes parkolóhelyeket foglalnak. Tegyünk közösen azért, hogy a városképünk egyre rendezettebbé váljon!

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA