HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

4,25 millió lej értékben írtak alá finanszírozási szerződést


A Micimackó óvoda bővítésére és felújítására, illetve a Kós Károly Szakközépiskola műhelycsarnoka építésének folytatására 4,25 millió lej értékben írt alá finanszírozási szerződést december 23-án Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere. A két projekt összértéke 9,05 millió lej, így az EU-s támogatáson túl a város közel 4,8 millió lejjel járul hozzá a munkákhoz.

A Micimackó óvoda a túljelentkezés miatt bővítésre szorul, az elvárások tükrében pedig felújításra. Ezért a terasz és a tetőtér beépítésével újabb termekkel, illetve az emeletre vezető külső lépcsővel bővítik az épületet, továbbá hőszigetelik a külső falakat és a tetőzetet, felújítják a fűtésrendszert és korszerű, energiahatékony lámaptesteket és égőket szerelnek fel. Mindez 2,74 millió lej értékű munkát feltételez, a fő finanszírozó pedig 2,59 millió lejes vissza nem térítendő támogatást nyújt. A közel 150 ezer lejes különbséget helyi alapokból biztosítják.

A helyi költségvetést ennél sokkal inkább megterheli a Kós Károly Szakközépiskola tanműhelyeinek befejezése: a 6,30 millió lejes beruházásra „csupán” 1,65 millió lejt biztosítanak uniós forrásokból, a fennmaradó 4,64 millió lejt a helyi önkormányzatnak kell biztosítania. A megvalósítás eredményeként tanműhelyek állnak majd az építőipar különböző ágazataiban elhelyezkedni kívánó diákok rendelkezésére.

Az Európai Unió a Regionális Operatív Programból finanszírozza a két projektet.

2019.12.31.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA