HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Újabb lépések a közbiztonság növelése érdekében


A közbiztonság növelése és a költséghatékonyság jegyében folyamatban van további okos lámpatestek felszerelése. Tucatnyi helyszínen fejleszt még idén a városháza.

Csíkszereda közvilágítását jelenleg 3448 lámpatesttel biztosítják, és ezeknek mintegy 40 százaléka LED-es égő. A legrégebbi diódás lámpatesteket 2009-ben szerelték fel – ekkor még kevesebb mint 1800 lámpatest működött a megyeszékhelyen. Tíz év alatt tehát szinte megduplázódott lámpatestek száma, sőt az újabbak már nyomonkövethetők az Owlet nevű programban: az okos világítást követő program lehetővé teszi a meghibásodások azonnali kiszűrését, részletes kimutatást közöl a fogyasztásról, a fel- és lekapcsolás pontos idejéről.

Idén további okos lámpatestek felszerelését célozta meg a városháza. Már folyamatban van a hálózat bővítése a Hunyadi János utca tűzoltósághoz közeli mellékutcájában, valamint a Temesvári sugárút és a Szív utca közötti övezetben.

A Sarkadi Elek és a Bánya utca szintén tervezett helyszíne a közvilágítás bővítésének.

A Brassói út két kritikus gyalogátjárójánál – a Jégpálya utcával, valamint a Zöld Péter utcával való kereszteződésnél levő zebráknál – olyan lámpatesteket szerelnek fel, amelyek célzottan gyalogátjárókat világítanak meg, növelve ezáltal a gyalogosok biztonságát. A Hunyadi János utca felújított szakaszán egyébként már működnek ilyen célt szolgáló lámpatestek, ezen fejlesztéseket a Nest kereskedelmi park beruházója finanszírozta.

Ugyancsak új lámpatestek világítják meg nemsokára a Mikó utcát és a Bérc utcát, továbbá a Szék útjának a Fodor-háztól a Nagymező utcáig tartó szakaszát, valamint a csíkpálfalvi városkijáratnál levő mellékutcát is.

Mindezek mellett a Kalász negyed átfogó felújításának keretében 130 új lámpatestet helyeznek működésbe, a szintén lakóövezet-korszerűsítés folyamatában levő Pacsirta sétányon pedig mintegy 15-öt.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA