HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

FONTOS TUDNIVALÓK AZ EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA ALKALMÁBÓL


Az idei esztendőben kétnapossá növi ki magát az Ezer Székely Leány Napja. Az alábbiakban a közlekedésre, a regisztrációra, a viseletmustrára, illetve a kereskedelemre vonatkozó szabályokat osztunk meg.

Közlekedés

A rendezvény napján a gyülekezőpontoknál, illetve a Szabadság térre vezető felvonulási útvonalon forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítani, szombaton (július 6-án), az alábbiak szerint:


8.30 – 9.00 óra között le lesz zárva a forgalom:

Brassói út – Szabadság tér között a következő útszakaszokon: Brassói út – Jégpálya negyed – M. Sadovenu – Temesvári sgt. – Szabadság tér.

Szentlélek utca – Szabadság tér között a következő útszakaszokon: Szentlélek utca – Körösi Csoma Sándor utca – Temesvári sgt. – Szabadság tér.

Nagyrét utca – Szabadság tér között a következő útszakaszokon: Nagyrét utca – Temesvári sgt. – Szabadság tér.

 

9.45 – 11.00 óra között le lesz zárva a forgalom előtt:

Szabadság tér – Nyereg között a következő útszakaszokon: Szabadság tér (BRD kirendeltségtől) – Kossuth Lajos utca – Márton Áron utca – Szék útja – Kissomlyó utca – Nyereg.

 

Regisztráció

A rendezvény ideje alatt a csíksomlyói Nyeregben a viseletben érkezők a Bejelentkezés feliratú sátorban regisztrálhatnak (11.00 – 16.00 óra között), hozzájárulva ahhoz, hogy az a település, amely a legnépesebb, viseletbe öltözött csoporttal jelenik meg az eseményen (a település lakossági arányához viszonyítva), a 2020. évi Ezer Székely Leány Napja rendezvény tiszteletbeli házigazdája legyen, és két eskető székkel gyarapodjon.

 

Viseletmustra

A viseletmustrán idén is elsősorban a családokat, együtt érkező családtagokat, baráti csoportokat díjazzuk. Az eredeti viseletben érkező több generációs családokat, anyát és lányát, apát és fiát, testvéreket, barátokat várunk a népviseleti sátorban az Ezer Székely Leány Napján.

Nem kizáró ok természetesen az sem, ha valaki nem tud csoporthoz csatlakozni, az egyedi, szép népviseleteket önállóan is bevesszük a mustrába.

 

A szervezők – Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és az Ezer Székely Leány Napja Alapítvány – szeretettel várnak minden viselettel rendelkező időset és fiatalt, vidéken vagy városon élőt az Ezer Székely Leány Napja ünnepségre.

Gyűljünk össze tehát minél többen július 5-6-án, pénteken és szombaton az Ezer Székely Leány Napján a csíkszeredai Szabadság téren, majd a csíksomlyói Nyeregben, és mutassuk meg, milyen a székelyek viselete, közös éneke, imádsága, táncoló jókedve! Tegyük mindezt az elmúlt száz év emlékére.

Az ünnepség kereskedelmi tevékenységét és a forgalom korlátozását szabályozó polgármesteri rendelet IDE kattintva letölthető.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA