EREDMÉNYES VOLT A VÍZPART-TISZTÍTÁSI AKCIÓ


A Hargita Víz Közösségi Fejlesztési Egyesület és a Harvíz Rt. Regionális Víz- és csatornaszolgáltató által április 12-re, péntekre meghirdetett vízpart-tisztítási akció során Csíkszeredában 320 személy csatlakozott a „Tiszta vizet érdemlünk” mottójú megmozduláshoz. A vízpart-tisztítási akcióban Csíkszereda folyó- és patakmedreinek takarítása volt a cél 14 kilométernyi partszakaszon.

A terepfelmérést követően a város környékén hét partszakasz került kijelölésre: az Olt folyó három szakasza, Somlyó pataka két szakasza, Borvíz pataka, illetve Fitód pataka.

A partszakaszok tisztításából aktívan kivették a részüket Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának alkalmazottai, akárcsak a Harvíz Rt. és az Eco-Csík Kft. munkatársai, valamint a Venczel József Szakközépiskola, a Joannes Kájoni Szakközépiskola, a Nagy István Művészeti Középiskola, a Petőfi Sándor, a József Attila és a Nagy Imre általános iskolák tanulói.

Az összesített adatok szerint a csíkszeredai szakaszokon 102 köbméter hulladék gyűlt össze. A meder takarításban résztvevőknek ezúton is köszönjük a részvételt és egy felhívással is élnénk, amelyben kérjük a lakósságot, hogy őrizzük meg városunk és vízpartjaink tisztaságát.

[vissza]

Rendezvényajánló

MÁJ FÉSZEK NÉLKÜL – BUKOVINAI SZÉKELYEK
27
MÁJ Dr. Egyed Ákos: SZÉKELY KONSTITÚCIÓK (SZÉKELY JOG, SZÉKELY ÖRÖKSÉG)
24
MÁJ KORAI NYOMTATVÁNYOK MŰVÉSZETE. ILLUSZTRÁLÁS A NYOMTATÁS ELSŐ SZÁZADAIBAN – Róth András Lajos vetítéssel kísért előadása
23
MÁJ A CSÍKI KAMARAZENEKAR CSALÁDI HANGVERSENYE – A szegény legény Mátyás király udvarában – zenés mesejáték
23
MÁJ CSÍK-EXPO
23

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA