„MENNYBŐL AZ ANGYAL“ – Szarka Tamás & Ghymes karácsonyi koncert


Megújult és módosított elnevezésén az idén 35 éve alakult Ghymes együttes. A népszerű világzenei formáció Csíkszeredában ad nagykoncertet 2018. december 1-jén 19.00 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Az 1983-ban alakult Ghymes zenekar alapítói a Kossuth-díjas fivérek Szarka Tamás és Szarka Gyula, akik ez alkalomból a Mennyből az angyal című lemezüket mutatják be. A műsor a karácsonyi misztériumot mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül. A karácsony mint a keresztény kultúra legnagyobb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került színpadi feldolgozásra, felmutatásra. Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van. Sok gyerek és felnőtt együtt látja, hogy a karácsony nemcsak „a télapó kalandjai a bevásárlóközpontban“, hanem valami egészen más.

A karácsonyi koncerten a legszebb és legismertebb karácsonyi dallamok csendülnek fel – a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium 100 tagú kórusának közreműködésével –, mint a Mennyből az angyal, a Pásztorok, pásztorok, Ó, gyönyörű, szép, titokzatos éj, valamint 10 karácsonyi verset is hallhatnak a résztvevők Szarka Tamástól.

Szálláskereső Mária misztériuma, a befogadás embersége, a szebb jövő ígérete csillog a fenyőfán karácsonykor a gyertya fényében, az ünnepi vacsora kenyerén, a borban és a Ghymes koncerten is. Az ünnep legyen velünk!.“ Szarka Tamás

Jegyek elővételben válthatók online a www.bilete.ro/csikszereda oldalon, valamint a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9.00 és 18.00 óra között, illetve az előadás előtt egy órával a Szakszervezetek Művelődési Házában.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR LORDS OF THE ORGAN III. – Rákász Gergely koncertorgonista előadása
29
ÁPR KÁJONI JÁNOS ÖRÖKSÉGE KÉPEKBEN ÉS KÖNYVEKBEN – a megyei könyvtár névadójára emlékezünk
26
ÁPR „NYUGTALANÍTÓ NYOMOZÁSOK” – CAIUS DOBRESCU REGÉNYSOROZATÁNAK BEMUTATÓJA|
25
ÁPR KÖNYVTÁRI NAPOK 2019
24
ÁPR KÉPPOÉZIS – képzőművészeti kiállítás a Pro Terra Alapítvány pályázatára érkezett alkotásokból
24

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA