HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KÜLÖNLEGES ZENEI ÉLMÉNNYEL NYIT A FILMSZEREDA – SZÉKELYFÖLDI MOZGÓKÉP FESZTIVÁL


A kétnapos ráhangolódást követően csütörtökön, szeptember 13-án nyitják meg hivatalosan is a csíkszeredai filmfesztivált. A Csíki Kamarazenekar nyitóhangversenyével kezdetét veszi tehát a tíz napig tartó filmszemle.

A Majláth Gusztáv Károly téren berendezett fesztiválteret idén is ismert filmslágerek töltik be. A zenekar idén a „csíkszeredai maggal” lép színpadra, a hangverseny koncertmestere Veress Csaba lesz. Műsoron szerepel: Star Wars – főcím-zene (John Williams), Cinema Paradiso (Ennio Morricone), Por Una Cabeza (Carlos Gardel), The Godfather (Nino Rota), Game of Thrones (Ramin Djawadi), Gyűrűk ura (Howard Shore), Theme from Schindler s List (John Williams), Szellemirtók (Elmer Bernstein), Mamma mia (Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Stig Anderson), The James Bond Theme - Theme, Live and let die, Nobody does it better, Goldfinger, Skyfall (Robert Longfield), The Pink Panther (Henry Mancini), Pirates of the Caribbean (Klaus Badelt) című művek, de ismert rajzfilmek (Mazsola és Tádé, Vuk, Nagy ho-ho-horgász, Mézga család) betétdalai is felcsendülnek klasszikus zenei hangszerelésben.

 

Bár a következő közel két hétben a filmeké lesz a fő- és mellékszerep a Csíki Moziban, a fesztivál szervezői kiegészítő programokkal is készülnek a fesztiváltérben. Az Ineffable (szeptember 14., péntek), a Just (szeptember 21., péntek) és a Tündérground (szeptember 22., szombat) koncertezik majd a szabadtéri színpadon, záró momentumként (szeptember 22., szombat) pedig Török Csongi tüzes produkcióját követhetik figyelemmel a fesztiválozók.

A Filmszereda kísérőprogramjait számos és változatos gyermekfoglalkozás is színesíti, melyek elsősorban a fesztiválon vetített, a Vuk és Szaffi című rajzfilmekhez kapcsolódnak Kádár Kincső múzeumpedagógus irányításával, és érdekes programot ígér a legkisebbek számára a Gutenberg Könyvesbolt is.

A kísérőrendezvények pontos programja a Filmszereda Facebook oldalán lesz hamarosan elérhető.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN IV. HAZULRÓL HAZAIAKNAK GÁLAKONCERT
30
JÚN Csáky Zoltán: NYOMOMBAN A KÉK FARKASOK – könyvbemutató
27
JÚN MEDÚZAFEJ – Egy 17. századi európai kulturális körút
27
JÚN MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
22
JÚN Koncsag László: KATONALELKÉSZEK AZ I. VILÁGHÁBORÚBAN
21

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA