A SZERETFÖLD ÉS AZ OUT CÍMŰ FILMEKKEL HANGOLÓDUNK A FILMSZEREDÁRA


Két, közönségtalálkozóval egybekötött vetítéssel kezdődik holnap, szeptember 11-én a tíznapos filmszemlére szóló hangolódás. A Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál -1. napján – nyitányként – a Szeretföld című, székelyföldi vonatkozású alkotás kerül mozivászonra 18.00 órától, melynek forgatókönyvét Buvári Tamás Magyar Filmszemle-díjas rendező írta Iancu Laura, magyarfalusi származású író, költő, néprajzkutató azonos című kisregénye alapján.

A film főszereplői a háború elől egy magyarországi munkásszállóra menekültek. Itt egy szociális munkás, Anna meséli el Szeretföld történetét, mely az ott élők előadásában elevenedik meg, és rajzolja ki a háború egy szűk közösségre gyakorolt hatását. A film története a háború idejéről szól, a háború ellen.

Ugyancsak a nyitónapon vetítjük 21.00 órától az Out című szlovák-magyar-cseh drámát, a felvidéki Kristóf György első nagyjátékfilmjét, melynek a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, az ‘A’ kategóriás Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt a világpremierje.

Mindkét említett filmet követően közönségtalálkozóra kerül sor. Buvári Tamással, a Szeretföld rendezőjével Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője, míg Kristóf Györggyel, az Out rendezőjével Ráduly Róbert Kálmán polgármester beszélget.

[vissza]

Rendezvényajánló

JAN FÉLÉVZÁRÓ KIÁLLÍTÁS – A Nagy István Művészeti Középiskola diákjainak munkáiból
23
JAN SZÁRAZ MIKLÓS GYÖRGY: SZÉKELYEK – könyvbemutató és közönségtalálkozó a Magyar Kultúra Napján
22
JAN AZ OLVASÓKÖR JANUÁRI TALÁLKOZÓJA – Hogyan készült a Nagy Ödön emlékkönyv?
21
JAN A CSÍKSZÉKI ERDÉLYI KÁRPÁTEGYESÜLET JANUÁRI TÚRÁI: Csukás túra
19
JAN KÖTETLENÜL EURÓPÁBAN – Pál Teréz és Gál István előadása
17

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség