PREVAR NYERT, TANOVITCHII AZ ÉLEN


Óriási meleg, rengeteg támadás és két esés, végül pedig csíkszeredai siker – nagyjából így lehetne egy mondatban összefoglalni a 12. Székelyföld Kerékpáros Körverseny második szakaszát, amelyet tegnap tartottak. A mezőny Sepsiszentgyörgyről indult délelőtt 11 órakor, a rajtot követően már megkezdődtek a támadások is, sőt egy húsz fős csoportnak sikerült is megszöknie, igaz, őket hamar bedarálta a mezőny.

Alig tíz kilométer megtétele után egy újabb támadás eséssel fejeződött be, a moldáv Nicolae Bumbu és a Steauás Victor Cosmin Marin összeakadt, utóbbit a mentősök a csíkszeredai kórházba szállították, viszont a moldáv is feladni kényszerült. Bumbu arcsérülést szenvedett, információink szerint pár öltéssel összevarrták az esésben szerzett hegeket, a horzsolásokat pedig ellátták. Érdekes módon ekkor lecsillapodni látszottak a kedélyek a mezőnyben, ám rengeteg volt a gumidefekt.

Kovászna és Hargita megye határánál voltak újabb támadások, de ezeket semlegesítette a mezőny, viszont Tusnádfürdőn a magyar Epronex két kerekesének, Kiss Gergelynek és Szarka Gergelynek sikerült megszöknie, előnyük pedig egyre nőtt a bollyal szemben. Csíkszeredában Kiss nyerte a sprintet Szarka előtt, a két magyarnak ekkor már három és fél perc volt az előnye a mezőnnyel szemben, amit sikerült négy és fél perc környékére feltornászniuk, ám Csíkkarcfalva határától ez el kezdett csökkenni.

Marosfőn a nap első hegymenését Kiss nyerte Szarka és Prevar előtt, a két Epronexes ekkor már alig három percre volt a mezőnytől, sőt Tekerőpatakig felét ennek le is dolgozta a boly. Tekerőpatakon újabb kerekes bukott, a moldáv válogatott Andrei Sobennicovot a gyergyószentmiklósi kórházba szállították a mentősök, ahol kivizsgálták és sebeit ellátták, majd este újra csatlakozott csapatához, de számára is véget ért a verseny. Szarka megnyerte a gyergyószentmiklósi sprintet Kiss előtt, harmadikként a Kontent DKSI-s Gönczy Gergő ért át a városon, ekkorra viszont már egy perc alatt volt a korábbi két Epronexes sportoló előnye a mezőnnyel szemben.

Gyergyóalfalu határában újabb támadás volt a bolyban, de ezt semlegesítette a mezőny, majd Gyergyócsomafalván hárman lódultak a szökevények után és hamar utol is érték őket, innentől az élboly előnye újra növekedni kezdett.

A Libán tetőn a hegymenést a Team Novák ukránja, Olekszandr Prevar nyerte Kiss és Szarka előtt, majd az ereszkedés során Prevar el is lépett az élbolyból, a mezőny pedig több csoportra szakadt, így egy adott pillanatban hat kilométerre volt az első az utolsótól. Prevarhoz közben felzárkózott még két csapattársa, Nicolae Tanovitchii és Andrij Brataschuk, utóbbi be is zsebelte a zetelaki gátnál tartott sprintet, majd a csíki csapat három tagja és Kiss Székelyudvarhely felé vette az irányt.

Innen már lehetett tudni, hogy csoda kellene ahhoz, hogy a négy élen haladót a mezőny befogja, hiszen több mint két perc volt az előnyük, és az is ismert volt, hogy Kiss Gergelynek segítője nem lévén a három Team Novák versenyző közül egyik nyeri meg a Folyó szakasz nevet is viselő etapot. Végül Prevar haladt át elsőként a célvonalon Tanovitchii előtt, Kiss a harmadik, míg Brataschuk a negyedik helyen ért célba a győztessel azonos idővel.

Eredmények:

https://www.scribd.com/docu…/385827441/Stc-2-1-Stage-Results
https://www.scribd.com/do…/385827442/Stc-3-1-General-Results
https://www.scribd.com/…/385827…/Stc-3-2-General-u23-Results
https://www.scribd.com/…/385827…/Stc-3-3-General-Rou-Results
https://www.scribd.com/…/385827…/Stc-3-4-General-Hun-Results
https://www.scribd.com/…/38582…/Stc-3-4-General-Team-Results
https://www.scribd.com/…/3858274…/Stc-1-2-Points-Gpm-Results
https://www.scribd.com/…/…/STC-1-3-Points-Individual-RESULTS

[vissza]

Rendezvényajánló

FEB A CSÍKSZÉKI ERDÉLYI KÁRPÁTEGYESÜLET FEBRUÁRI TÚRÁI: Hargita gerinctúra
23
FEB JÁTSSZ MA! – társasjáték est
22
FEB SIMÓ MÁRTON: MI, SZÉKELYEK ÉS ROMÁN BARÁTAINK – könyvbemutató
21
FEB Könyvbemutató: CSÍKI-HAVASOK – HATÁRTÚRAKALAUZ– Molnár Sándor előadása
21
FEB A KÉREG RITMUSA – Herman Levente kiállítása
20

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség