HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ROMÁNIAI CSAPATOK VERSENYZŐI ZÁRTAK AZ ÉLEN


Két ukrán és egy olasz sportoló állhatott fel a dobogóra tegnap a 12. Székelyföld Kerékpáros Körversenye első szakaszát követően, egyébként mindhárman romániai kontinentális csapatnál versenyeznek. Sepsiszentgyörgről tegnap reggel elrajtoló kis mezőny nagyon aktív volt, hiszen hamar támadások alakultak ki, a második kísérletből a későbbi győztes haza is ért.

Tíz kilométerrel a rajt után a Team Novák újonnan igazolt paralimpiai bajnoka, az ukrán Jehor Dementyev, valamint a magyar Pályi Csaba (Epronex), az olasz Peter Cervini (UVT-Devron) és a holland Oscar van Wijk (Destil) támadása bizonyult sikeresnek, akik előnyüket folyamatosan növelni tudták. A Kovásznán tartott első sprintet Dementyev nyerte Cevini és Pályi előtt, ekkor a szököttek még fél percnyire voltak csak a mezőnytől, ám Kézdivásárhelyen már másfél percre nőtt előnyük, itt a sprintet Pályi nyerte van Wijk és Demntyev előtt. Egy óra versenyzés után 44,5, két óra után pedig 41 kilométer/óra volt a mezőny átlagsebessége, a szököttek és a boly között Oltszemen a különbség 3 perc 35 másodperc volt.

Málnáson Cevini lemaradt a szököttektől, az olaszt hamar befogta a mezőny, akik a tempót ugyan növelték, de hátrányuk két és fél perc volt a nap egyetlen hegymenésén. A Hatód hegymenést Pályi nyerte Dementyev és van Wijk előtt. Az ereszkedés után a három szökevény növelni tudta előnyét, Miklósvárnál négy percre voltak a bolytól, de ezt követően a mezőny csökkenteni kezdte a különbséget. Előpataknál a mezőny szétszakadt, kivált egy tizenhárom főből álló csoport, akik üldözőbe vették az élen haladókat és óriási iramot diktálva folyaatosan csökkentették a két csoport közötti távot.

Az iramot látva úgy tűnt, hogy a mezőny hamar bedarálja az élen haladókat, ám ekkor a 2012-es paralimpiai bajnok Dementyev gyorsítani tudott és fél percre elhúzott üldözőitől. segítője is akadt, hiszen a Team Novák másik ukránja, Andrij Bratascsuk eredt nyomába, aki gyakorlatilag a hátvéd szerepét töltötte be, védve csapattársát az esetleges támadásoktól. A két Team Novákos kerekessel tizenhárman próbáltak lépést tartani, ám végül Dementyev nyert kilenc másodperccel Bratascsuk előtt, harmadikként a másik romániai kontinentális csapat, az MSTina Focus olasz kerekese, Nicolas Marini előtt.

Az eredmények a verseny hivatalos facebook-oldalán (https://www.facebook.com/CyclingTourOfSzeklerland/) találhatók.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚL XVII. FERENCES IFJÚSÁGI ZARÁNDOKLAT
28
JÚL Szilágyi Tibor: NYITOTT ABLAK – zenés játék
22
JÚL Szakács Attila Imre: GÖRÖNGYÖS ÚTON...EGY SZÉKELY ÉLETPÁLYA CSÍKBORZSOVÁTÓL SZATYMAZIG – könyvbemutató
18
JÚL GYŐRFFY LÁSZLÓ: NEKROSPEKTÍV – kiállítás
18
JÚL RÖPTETŐ – ÉRZELMI INTELLIGENCIA FEJLESZTŐ TÁBOR GYERMEKEKNEK
15

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA