A KÖNYVBE FOGÓDZNI KELL, A KÖNYVET OLVASNI KELL!


Gyerekeknek szóló megnyitóval indult a Csíkszeredai Könyvvásár csütörtökön 13 órától. „Nagyon fontos az, hogy a könyvekbe kapaszkodva felkészüljünk arra a csodás örvényre, amely vár bennünket az életben” – fogalmazott a megnyitón Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere.

„Azt kívánom nektek, hogy este könyvvel a kezetekben aludjatok el, hogy mindig legyen könyv a kezetek ügyében, amelybe kapaszkodhattok, amelyből tanulhattok. Legyetek mindannyian kapusok, védjétek ezt a közösséget, ezt a helyet!”. Csíkszereda polgármestere hozzátette: „Ne feledjétek, a könyvbe fogódzni kell, a könyvet olvasni kell!”

A könyvvásár megnyitóján Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a könyvet nem kell temetni. „Sokan és sokszor eltemették a nyomtatott könyvet, a temetésnek és a könyv utáni életnek már könyvtárnyi irodalma van, amely a könyv halálát kijelentő állításon belül maga is egy paradoxon. Közben meg azt látjuk, hogy soha annyi könyv, annyi cím mint az elmúlt években  nem jelent meg, és csak a szépirodalomra mondom. Nincsen semmi okunk temetni sem a könyvet, sem az olvasót, mert a szóhoz, az írott szóhoz és annak olvasásához köthető alapvető emberi igény halhatatlan.”

 

A megnyitó után a Sebő-együttes örvendeztette meg a gyerekeket koncerttel, könyvpremierrel: a színpadon a Gutenberg Kiadó és a budapesti Gryllus Kiadó közös kiadványa, az Árdeli szép tánc megzenésített versei csendültek fel. A Csíkszeredai Könyvvásár ünnepélyes megnyitóját este nyolc órától tartják.

 

Közel ötven program, könyvbemutatók, pódiumbeszélgetések, gyerekfoglalkozások, képzőművészeti kiállítások, koncertek és borkóstolók várják a négy nap alatt a könyvvásárra betérőket. A vásár naponta reggel tíz órától látogatható. Az esti koncertekre a belépő 10 lejbe kerül, de amennyiben valaki vásárol a jelen levő kiadók standjánál ötven lej fölött, ingyenes belépőt vehet át az InfóPontnál.

A részletes program elérhető az esemény Facebook-oldalán, valamint a szereda.ro honlapon.

[vissza]

Rendezvényajánló

MÁR AZ OLVASÓKÖR MÁRCIUSI TALÁLKOZÓJA – Milyen legyen egy portré?
25
MÁR TÓCSALESŐ – Víz Világnapi séta az Olt árterében
23
MÁR Orvos-Tóth Noémi: ÖRÖKÖLT SORS – CSALÁDI SEBEK ÉS A GYÓGYULÁS ÚTJAI
23
MÁR Dr. Propper Valéria: HONFOGLALÁS VAGY HAZATÉRÉS?
22
MÁR HÁTIZSÁKKAL GUATEMALÁBAN– Kedves Ferenc és Kedves Zsuzsánna előadása
21

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség