HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

SÍTÁJFUTÓ EURÓPA BAJNOKSÁG


Az elmúlt héten a bulgáriai Velingrad melletti Yundola adott otthont a sítájfutók Európa bajnokságának, amelyen húsz ország több mint 100 sportolója állt rajthoz. Az Európa bajnokságon a romániai válogatott tagjaiként jelen voltak a VSK Csíkszereda sítájfutói is: Suciu Simion, Csúcs Klaus és Szép Zoltán, valamint magyar színekben Szász Botond is rajthoz állt.

A felnőttek versenyével párhuzamosan zajlott az ifjúságiak világbajnoksága is, amelyen a VSK sportolója Mandel Réka is részt vett. A romániai válogatott csapatvezetője Ráduly Róbert Kálmán volt. A kontinens bajnokságot az elmúlt évek legnehezebb körülményei között szervezték meg, hisz a verseny előtt és alatt az eső valamint a felmelegedés sem kedvezett a hónak. A szervezők komoly erőket mozgósítottak, hogy havat találjanak a verseny lebonyolításához, hisz a sítájfutást nem lehet csak egy körpályán megszervezni. A körülmények miatt többen is szenvedtek és csak a sprintversenyen legalább egy tucatnyi síléc és bot törött el, igaz ebben a szervezők is hibásak voltak, akik nem alakítottak ki megfelelő átkelőket a patakokon. Sajnos a csíkiak sem úszták meg, Szép Zoltán és Csúcs Klaus a sprinten eltörte a sílécét, akárcsak a többszörös Európa bajnok orosz Andrey Lamov, vagy a norvégok világbajnoka Lars Moholdt. A bolgárok ugyanakkor nem álltak a helyzet magaslatán szervezésben sem, hisz több hibát is elkövettek, a legnagyobbat a váltó napján, amikor is a nők versenyét törölni kellett, ugyanis összekeverték a térképeket és rosszul osztották ki.

Eredmények:

Sprint: 1. hely Eduard Khrennikov (Oroszország)

...32. Suciu Simion (Románia), 40. Szász Botond (Magyarország), 45. Alexandru Blejdea (Románia), 47. Szép Zoltán (Románia), Csúcs Klaus (Románia) nem fejezte be.  

Vegyesváltó: 1. hely Svédország (Erik Rost és Tove Alexandersson)

...11. Románia (Csúcs Klaus és Anghel Andra)

Középtáv: 1. hely Andrey Lamov (Oroszország), ...31. Suciu Simion (Románia), ...42. hely Csúcs Klaus (Románia), ...45. Szép Zoltán (Románia), ...48. Szász Botond (Magyarország), ...50. Alexandru Blejdea.

Hosszútáv: 1. hely Erik Rost, ...30. Suciu Simion (Románia), ...32. Csúcs Klaus (Románia), ...36. Szép Zoltán (Románia), ...38. Alexandru Blejdea (Románia), ...43. Szász Botond (Magyarország).

Váltó: 1. hely Norvégia (Jorgen Madslien, Oywind Watterdal, Lars Moholdt), ...11. hely Románia (Szép Zoltán, Csúcs Klaus, Suciu Simion).

Ifjúsági Világbajnokság

Mandel Réka (Sprint: 41., Középtáv: 40., Hosszútáv: 36.)

Összességében a VSK Csíkszereda sítájfutói szépen helyt álltak, egyéniben a hosszútávon születtek a legjobb eredmények, Suciu Simion 30. helyezése nagyon jónak mondható, míg a váltóban hiába ment jól a tájékozódás a csíkiakból álló romániai férfi váltónak, a pálya bizonyos részein a sílécek nem bizonyultak gyorsnak, így nem sikerült megismételni a tavalyi finnországi Európa bajnokságon elért 9. helyet. Jövőre a törökországi Erzurum ad otthont a sítájfutók Európa bajnokságának. 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA