HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG

Adventi ünnepségsorozat


Az ünnepek, a hagyományok az összetartozás érzését erősítik, a közösséget éltetik. Ezért is hívtuk életre – immár tíz éve – a Négy vasárnap, négy gyertyaláng elnevezésű ünnepségsorozatot. Így a várakozás időszakában, vasárnapról vasárnapra a város lakói együtt készülhetnek a szeretet ünnepére.

Advent első három vasárnapján 17.00 órától rövid ünnepi műsor keretében gyúlnak fel a hit, a remény és az öröm lángjai. Az első vasárnapon, 2017. december 3-án 17.00 órától a Majláth Gusztáv Károly téri gyertyagyújtási ünnepségen Darvas-Kozma József esperes és Szatmári Szilárd református lelkész osztja meg adventi gondolatait az egybegyűltekkel, az elmélkedést a Szent Kereszt Plébánia Gaudete kórusának előadása teszi még meghittebbé.  

A második vasárnapon, december 10-én a csíkzsögödi templom kórusának alkalomhoz illő énekeit és Sebestyén Ottó csíkzsögödi plébános ünnepi gondolatait hallhatják a jelenlevők. Az öröm vasárnapján, december 17-én kántálók énekei, jókívánságai, köszöntői töltik be a Majláth Gusztáv Károly teret. A csíkszeredai Gyermekek Háza serketáncosai és szólistái elevenítik fel ezt a régi szép szokást és minden bizonnyal örömmel töltik majd be a csíkszeredaiak szívét-lelkét.

Tekintettel arra, hogy a negyedik vasárnap éppen december 24-re, karácsony vigíliájára esik, a szeretet gyertyáját rendhagyó módon december 23-án, szombaton 17.00 órától gyújtjuk meg. A gyertyagyújtási ünnepség középpontjában a betlehemes játék áll. A Csobotfalvi Hagyományőrző Csoport Antal Imre vezetésével húsz éve élesztette fel a betlehemezés hagyományát, és úgy mutatják be Jézus születésének történetét, ahogyan azt szüleik, nagyszüleik is gyakorolták. Az igazán értékes betlehemes játékot követően Urbán Erik ferences atya osztja meg gondolatait az ünneplő közösséggel.

Legyünk minél többen részesei e közösségi élménynek, hisz a közösséghez tartozás ad értelmet mindannyiunk életének. Készüljünk tehát együtt a szeretet ünnepére!

 

Mikulásváró ünnepség

 

A Mikulás sem kerüli el városunkat. A teli zsákkal érkező fehér szakállú fogadására december 5-én 16.30 órára várjuk a gyerekeket és szüleiket a központi parkba. Lesz ott ének, zene, tánc és természetesen jó hangulat!

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT FORRADALMI JAZZ – Bágyi Balázs New Quartett
23
OKT A REMÉNYSÉG FÁI – megemlékező ünnepség
21
OKT PSALMUS HUNGARICUS – ünnepi hangverseny
21
OKT NÉPEK TENGERE –Nagyvárad Táncegyüttes vendégelőadása
20
OKT TISZTA – a Háromszék Táncegyüttes vendégelőadása
17

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA