HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KÖZTÉRI ÉS BELTÉRI MEGEMLÉKEZÉSEK A HATVANEGYEDIK ÉVFORDULÓN


Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc emléknapjának délelőttjén a Kalász negyedi ’56-os kopjafánál és a Gloria Victis-emlékműnél, délután pedig a Csíki Moziban idézzük fel a hatvanegy évvel ezelőtti történéseket és hajtunk fejet a forradalom áldozatainak emléke előtt.

Az előző évek gyakorlatától eltérően idén a köztéri megemlékezések a délelőtti órákra koncentrálódnak. Hétfőn, október 23-án 11.00 órától a Kalász negyedi temető előtti téren felállított 1956-os kopjafánál veszi kezdetét a programsorozat. Az ünnepi beszédeket, a szavalatot, az egyházi áldást és a koszorúzást követően a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar vezetésével a résztvevők az 1956-os térre vonulnak és a Gloria Victis emlékműnél is elhelyezik a megemlékezés koszorúit.

 

Az ünnepi megemlékezés szervezője, Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 18.00 órára a Csíki Moziba várja a méltósággal és tisztelettel ünnepelni vágyókat. A délutáni rendezvényen Darvas-Kozma József esperes tart alkalomhoz illő, rövid előadást, majd a Képzelt forradalom, avagy Osztrák-Magyar Románia című magyar dokumentumfilmet vetítjük, mely Stefano Bottoni és Zágoni Balázs forgatókönyve alapján készült 2005-ben. Az ünnepség zárásaként Mocsári Károly magyar zongoraművész koncertjét hallhatják a jelenlévők.

Mivel a Csíki Moziban a helyek száma korlátozott, a belépés érkezés sorrendjében történik majd, a résztvevők helyjegy-kártyák alapján foglalják el helyeiket. A helyek betelte után nem áll módunkban több személyt beengedni.

 

Koszorúzás

Kérjük mindazokat, akik a Kalász negyedi kopjafánál, illetve a Gloria Victis-emlékműnél koszorút kívánnak elhelyezni, jelezzék előzetesen szándékukat a 0266–371 464-es  telefonszámon vagy e-mailben a varoshaza@szereda.ro címen október 20-án, pénteken 14.00 óráig, a koszorúzási lista elkészítése érdekében.

 

Tisztelettel várjuk Csíkszereda polgárait a megemlékező ünnepségekre!

 

 

Fotó: Borbáth Katalin

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A SZÜKSÉGÁLLAPOT IDEJÉRE TERVEZETT PROGRAMOK ELMARADNAK!
15
FEB 1917 – filmvetítés
21
FEB SLÁGEREBBJE – jubileumi koncert
14
FEB ERDÉLY CÍMERÉNEK TÖRTÉNETE – előadás
14
FEB JETIKÖLYÖK – animációs film a Csíki Moziban
12





 



KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


 



 



GALÉRIA