FESZTIVÁLTÉRRÉ ALAKUL A MAJLÁTH GUSZTÁV KÁROLY TÉR


A mai napon elkezdődtek a szeptember 21-én rajtoló Filmszereda – Székelyöldi Mozgókép Fesztivál előkészületei. A Majláth Gusztáv Károly tér nemsokára igényes fesztiváltérré alakul. Ma már helyükre kerültek a teret határoló kerítés-elemek, a holnapi nap folyamán pedig megtörténik ezek borítása is. A fesztivál kísérőprogramjaiként szervezett koncerteknek és gyermekprogramoknak helyet adó színpadot ugyancsak holnap állítják fel, szerdán pedig elkészül a nézőtér fedése is.

A térrendezés következtében leszűkül a gyalogosok által nap mint nap használt felület. Holnap, szeptember 19-én 10.00 órától már csak a Tulipán Áruház előtti sávon lehet majd közlekedni, de járható lesz a „Penge-blokk” alatti átjáró is egy kisebb kerülővel.

A Filmszereda idején a fesztiváltérben szervezett programra csak karszalag birtokában lehet majd belépni. A felnőttek  legalább egy érvényes jegy megvásárlása esetén piros színű karszalagot kapnak, amely feljogosítja őket a fesztiváltérbe való egész heti belépésre annak nyitvatartási ideje alatt. A 15.00 órás gyerekvetítésre vásárolt jegy mellé a gyermekek fehér színű karszalagot kapnak, amellyel 15.00–18.00 óra között tartózkodhatnak a fesztiváltérben.

A filmfesztivál programja már elérhető az esemény Facebook-oldalán. Jegyek szeptember 19-től online a bilete.ro oldalon, illetve szeptember 21-től a Csíki Játékszín előterében kialakított fesztivál-jegyirodában kaphatók.

[vissza]

Rendezvényajánló

FEB A CSÍKSZÉKI ERDÉLYI KÁRPÁTEGYESÜLET FEBRUÁRI TÚRÁI: Hargita gerinctúra
23
FEB JÁTSSZ MA! – társasjáték est
22
FEB SIMÓ MÁRTON: MI, SZÉKELYEK ÉS ROMÁN BARÁTAINK – könyvbemutató
21
FEB Könyvbemutató: CSÍKI-HAVASOK – HATÁRTÚRAKALAUZ– Molnár Sándor előadása
21
FEB A KÉREG RITMUSA – Herman Levente kiállítása
20

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség