HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ÚJDONSÁGOK AZ IDEI TUSNÁD ÁSVÁNYVÍZ SZÉKELY MARATONNAL KAPCSOLATOSAN


Az augusztus 6-i Tusnád Ásványvíz Székely Maraton újdonságairól számolt be június 28-án, szerdán sajtótájékoztató keretében Ráduly Róbert Kálmán polgármester, az esemény egyik főszervezője, Csíki András a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság vezetője, a maraton versenyigazgatója, valamint Ábrahám Előd önkormányzati képviselő, a versenylogisztika szervezője.

A Csíkszeredai Városnapok keretében 16. alkalommal megszervezett rangos sporteseményen a jutalomban részesülő korosztályok sora az előbbi évekhez képest bővül, az első helyezettek pedig a tavaly már megemelt jutalomösszegben részesülnek.

A másik újítás, hogy a váltók esetén a rajttól a különböző váltópontokig, illetve a váltópontok és a cél között a versenyszervezők gondoskodnak a sportolók szállításáról. A versenyzőket ugyanakkor nem szállíthatják személyautóval ismerősök vagy családtagok, csak a verseny alkalmával a minden váltócsapatot külön kiszolgáló, erre az alkalomra bérelt buszok. Ennek a szabálynak a be nem tartása azonnali kizárást eredményez, ugyanakkor fontos érzékelni, hogy a szigorú foganatosításnak csak egy célja van: biztosítani a maraton sport fair-play jellegét, elejét venni az esetleges csalásoknak.

A versenyigazgató ugyanakkor azt is előre jelezte, hogy bár a versenyhez igazítottan már megvannak az ellenőrző és frissítőpontok, a meleg időre való tekintettel, illetve arra, hogy a visszafelé úton a versenyzők már a déli nap verőfényében szaladnak, minden bizonnyal további frissítőpontokat is beiktatnak, illetve a versenybírák menet közben, mint mozgó frissítőpontok „működhetnek”.

Szintén fontos az újdonság, amely a nevezési díjakra vonatkozik: a július 31-ig történő nevezés esetén az egyéni versenyzőknél 25, a váltóknál 70 lej a nevezési díj. Augusztus 4-ig az előzetes nevezési díj egyéni versenyzőknél 30, míg váltóknál 80 lej. A verseny előtti nevezés esetén a díj 40, illetve 100 lej.

További információkat Csíki András versenyigazgatótól igényelhetnek 0744 396 804-es telefonszámon.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT A REMÉNYSÉG FÁI – megemlékező ünnepség
21
OKT NÉPEK TENGERE –Nagyvárad Táncegyüttes vendégelőadása
20
OKT TISZTA – a Háromszék Táncegyüttes vendégelőadása
17
OKT Balogh Sándor-Lukácsházi Győző: 50 PERC ALATT A FÖLD KÖRÜL – zenés mesejáték, a Csíki Kamarazenekar és a BonBon Matiné produkció közös előadása
15
OKT ANTAL TIBOR ÉS BARÁTAI – LEMEZBEMUTATÓ KONCERT
10

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA