PRO URBE-DÍJ ZSIGMOND BARNA PÁLNAK


A Csíkszeredában kifejtett kitartó közösségépítő munkája, valamint a Székelyföld kulturális, gazdasági, oktatási és sportéletében való aktív részvétele elismeréseként, továbbá a székely és magyar jégkorong-kapcsolatok eredményessé tételében tanúsított elévülhetetlen érdemeiért, és a honosítási tevékenység lebonyolítása elismeréseként Pro Urbe-kitüntetést adományozott dr. Zsigmond Barna Pál leköszönő csíkszeredai főkonzulnak Ráduly Róbert Kálmán. Csíkszereda polgármestere a főkonzul ünnepélyes búcsúfogadásán nemcsak Csíkszereda, hanem egész Székelyföld nevében lepte meg a díjjal a diplomatát.

A csíkszeredai főkonzul, akinek január 31-én jár le hat éves megbízatása, búcsúbeszédében elsősorban a családjának mondott köszönetet a sok türelemért, majd a helyieknek a szeretetért, amit nap mint nap megtapasztalhatott, a kollegáinak pedig a közös erőfeszítésért és a nagyszerű hozzáállásért.

Mint mondta, minden nap tanult valami helyit, sok megható pillanatot élhetett meg főként a honosítási eljárásnak köszönhetően, és ezek mind olyan élmények voltak, amelyek folyamatosan formálták őt. Arra is rámutatott, hogy sok minden hiányozni fog Csíkszeredából, de kiemelte, csak főkonzuli tisztségéből, távozik, és biztosított mindenkit, hogy továbbra is számíthatnak rá.

 

Ráduly Róbert Kálmán igazi székely embernek nevezte Zsigmond Barna Pált: nemcsak azért, mert öt gyermekes családapa, hanem mert az élet különböző területeit képviselő, és különböző érdekek körül mozgó embereket ültetett egy asztalhoz és bírt párbeszédre, és főként azért, mert megmutatta, hogy milyen szerepet kellene betöltenie a székelyföldi elöljáróknak, értelmiségieknek.

„Zsigmond Barna Pál eddig Magyarország székelyföldi főkonzulja volt, február elsejétől Székelyföld magyarországi főkonzulja lesz. Ez a megbizatás pedig nem hat évre, hanem örök életre szól.” – fogalmazta meg a polgármester a leköszönő diplomata új küldetését, aki bár nagy felelősségnek érzi, annál nagyobb szeretettel vállalja azt.

 

Fotó: Borbáth Katalin

[vissza]

Rendezvényajánló

MÁR Dr. B. Szabó János: A KÖZÉPKORI MAGYAR KIRÁLYSÁG ÖRÖKSÉGE: A ERDÉLYI FEJEDELEMSÉG HADSEREGE
31
MÁR FORDÍTOTT TÜKÖR – Azúr Kinga kiállítása
30
MÁR Király Béla: MÁRTON ÁRON KÜZDELME A BATTHYANEUMÉRT
24
MÁR Molnár Attila Károly: SZABADSÁGOLT LELKIISMERET
24
MÁR Tamási Áron: VITÉZ LÉLEK – a budapesti Nemzeti Színház előadása
23 

CSÍKSZEREDA 

VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA

 


FENNTARTHATÓ VÁROSI MOBILITÁSI TERV

 

 

BERUHÁZÁSI LEHETŐSÉGEK

 

 

 

VÁROSHÁZI BEJELENTŐ 

 

 

HELYI ADÓNEMEK ÉS SZÁMLASZÁMOK KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA

EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA 2014

2013. MÁRCIUS 15. – ünnepi rendezvénysorozat

Önkormányzati labdarúgótorna a Városnapok keretében

Karácsonyváró koncert, karácsonyfadíszítés és gyertyagyújtás advent harmadik vasárnapján

Mikulás-váró ünnepség