HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KARÁCSONYI ÚSZÓVERSENY A CSÍKI CSOBBANÓBAN


Szombaton, december 17-én újra benépesült a Csíki Csobbanó versenyző gyerekekkel és az őket biztató szülői, hozzátartozói szurkolótáborral. Reggel 8 órától rajtolt ugyanis a karácsonyi úszóverseny, melyre előzetesen 125 gyermek nevezett be.

A benevezett lányok és fiúk összesen 76 kategóriában – 10 korcsoportban és 5 úszásnemben – álltak rajthoz. 50 méter hát- és 50 méter gyorsúszásban minden korcsoport, 50 méter mell- és 50 méter pillangóúszásban az 1997 és 2007 között születettek, akárcsak a 100 méter vegyesúszásban. Ez utóbbi próba esetében azonban összevont korcsoportokban versenyeztek.

A Csíkszereda Polgármesteri Hivatala szervezésében zajló sportesemény újra bebizonyította, hogy az úszás egyre nagyobb népszerűségnek örvend a gyerekek körében, akik egyre jobb eredményeket mutatnak fel. A hétvégi sikeres úszóverseny „alapja” pedig egyértelműen a 2013-ban, Csíkszereda polgármestere által életre hívott Kori&Úszás program, melynek keretében – az országban egyedülálló módon – városi szintű testnevelési programban vesznek részt az öt évestől és a tizenegy évet be nem töltött gyermekek.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ezúton is köszönetét fejezi elsősorban a gyerekeknek, hogy ilyen szép számban beneveztek a karácsonyi úszóversenyre, a Swim to Perfection Klub és a „4Seasons” Sportegyesület munkatársainak pedig a színvonalas szakmai együttműködésért.

 

Az úszóverseny eredményei letölthetők innen.

 

 

 

Fotó: Damo Zsolt

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN IV. HAZULRÓL HAZAIAKNAK GÁLAKONCERT
30
JÚN Csáky Zoltán: NYOMOMBAN A KÉK FARKASOK – könyvbemutató
27
JÚN MEDÚZAFEJ – Egy 17. századi európai kulturális körút
27
JÚN MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
22
JÚN Koncsag László: KATONALELKÉSZEK AZ I. VILÁGHÁBORÚBAN
21

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA