HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

CSATLAKOZZUNK A ZARÁNDOKOKHOZ!

Mária Maraton Mariazelltől Csíksomlyóig


2016. június 18. és július 10. között kerül megrendezésre a Mária Maraton párját ritkító hittételi és sportesemény, amelynek kiindulási pontja Mariazell, érkezési pontja pedig Csíksomlyó.

Két hosszútávfutó indult el a Mária Úton és 1300 kilométer megtétele után, útba ejtve Ausztria és Magyarország egyes Mária-kegyhelyeit, tulajdonképpen hazaérkeznek Erdélye, elérve céljukat egyúttal elérik az utolsó Mária-kegyhelyet is.

Az embert-próbáló szupermaratonon más futók is elkísérik, de csatlakoztak, csatlakoznak hozzájuk kerékpározók is. A rendezvény egyházi védnökei jelzik az esemény ökumenikus jellegét, a sportolók és csatlakozók pedig a hitbéli élet és egészséges élet közti összefüggéseket. A két maratonistát (Frank Tibort és Veress Bélát) és kerékpáros vagy szaladó kíséretüket július 10-én, vasárnap Csíkszereda Polgármesteri Hivatala is fogadja és ezúton is felhívással fordulunk mindazokhoz, akik szeretnének csatlakozni a szaladókhoz vagy kerékpározókhoz útjuk utolsó kilométerein, megtehetik.

A csatlakozási lehetőségekről, az eseményről bővebben a mariamaraton.mariaut.hu weboldalon tájékozódhatnak.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA