HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

FÓRUM AZ ELKÉSZÜLT INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA KAPCSÁN


Miután elkészült Csíkszereda 2020-ig érvényes fejlesztési stratégiájának és mobilitási tervének kidolgozása, a folyamatról és a munkálatok bemutatásáról 2016. június 28-án, kedden 17.00 órától a kivitelező, a Planificatio Kft., valamint a Városháza képviselői lakossági fórumot tartottak a polgármesteri hivatal gyűléstermében.

Kelemen Gábor, a kivitelező cég alvállalkozója ismerette a jelenlévőkkel a kérdőívezés és a forgalomszámlálás folyamatát, annak eredményeit. Kiemelte, hogy az interaktív felületen közzé tett felméréshez beérkező megjegyzéseket és javaslatokat is igyekeztek belefoglalni a dokumentumba, ugyanúgy, ahogyan tették azt a március óta több alkalommal is tartott – több helyi szervezettel, intézménnyel – megbeszéleseken elhangzottakal is.

A fórum ideje alatt a résztvevők is megosztották javaslataikat a várovezetőséggel, többek között olyan ötleteket vázoltak fel, miszerint az Olt folyót be kellene „hozni” a város életébe – üdülőhelyszínek kialakításával –, vagy a helyi termékek promoválásával, ipari parkok létesítésével kellene fellendíteni a város életét. Javasolták az ügyintézés egyszerűsítését, a perifériákra való odafigyelést és elismerésüket fejezték ki aziránt, hogy a város évekre előre tervez. 

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA