HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KÖSZÖNET AZ EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJA KÖZREMŰKÖDŐINEK


A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és az Ezer Székely Leány Napja Alapítvány ezúton is köszönetét fejezi ki az Ezer Székely Leány Napja rendezvény megvalósításában közreműködőknek: az idei tiszteletbeli házigazdának, Csíkszentimre községnek, a fellépő néptáncegyütteseknek és csoportoknak, előadóknak a színvonalas programokért, a térség települései hagyományőrző csoportjainak, valamint a rendezvényt színesítő kézműveseknek a részvételükért.

Külön köszönet és elismerés a társszervezőinknek: a Székelyföldi Kézművesek Egyesületének, Hargita és Kovászna Megye Önkormányzatának.

Köszönjük támogatóinknak, akik önzetlen támogatásukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez: a Tusnad Ásványvíz Rt.-nek és Balázs Bécsi Zsolt ügyvezető igazgatónak, a Csíksomlyói Közbirtokosságnak és elnökének, Mátéffy Győzőnek, valamint a Sugás és Tulipán áruházaknak.

Köszönet a székely népviselet eredetiségét vizsgáló zsűrinek: Kissné Portik Irén, Mátéffy Mária, Sándor Cecília és Szabó László.

Köszönjük Bíró Juliannának a népviseleti regisztráció megszervezését, a Csíksomlyói Ferences Rendháznak és Urbán Erik atyának köszönjük a csíksomlyói kegytemplom rendelkezésre bocsátását, az ünnepi szentmise és a búcsús szentmise celebrálását.

Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben az évben is együtt tehettük magasztosabbá az Ezer Székely Leány Napjának ünnepét.

Köszönjük a rendezvény lebonyolításában érintett intézmények és hatóságok: a Csíkszeredai Városi Rendőrség, Csendőrség, a Hargita Megyei Mentőszolgálat, az Oltul Sürgősségi Felügyelőség, az Eco-Csík Kft., a Harvíz Rt. képviselőinek szakszerű és hatékony közreműködését.

Köszönjük a helyi, regionális és országos sajtóórgánumoknak a rendezvény népszerűsítését és az utólagos tájékoztatást.

És végül, de nem utolsósorban köszönjük a részt vevő székely leányoknak és legénynek, hogy jelenlétükkel megvalósulhatott a 2016-os Ezer Székely Leány Napja.

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA