HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

PROJEKTZÁRÓ RENDEZVÉNYSOROZAT GYULÁN


2016. június 10. és 12. között Csíkszereda testvérvárosában, Gyulán tartották a Helyi polgárok az európai közéletben – hálózat a polgári részvétel erősítéséért című, hatállomásos testvérvárosi konferencia záróeseményét, ahol egy hat fős delegáció képviselte a várost.

A projektgazda város rendezvényének kiemelt programja volt a Ditzingen–Gyula 25 éves és a Kovászna–Gyula 10 éves testvérvárosi együttműködési megállapodások megerősítése. Ezt követően a Városháza dísztermében a meghívott testvérvárosok képviselői tartottak előadást a városukban jelen lévő és tevékenykedő civil szervezetekről és kezdeményezésekről. 

A fórumon az aradi, a ditzingeni (GER), a palicsi (SRB), a kovásznai, a budrioi (IT) és a wagrowieci (PL) bemutatók mellett, Csíkszereda Megyei Jogú Város részéről Márk Csucsi Róbert önkormányzati képviselő tartott előadást A civil szervezetek szerepe és működése Csíkszeredában címmel. A konferenciát követően a gyulai könyvtárban fotókiállítás-megnyitóra került sor, mely a Testvérvárosi évtizedek nevet viselte. A hivatalos látogatás keretében Gyula Önkormányzata bemutatta a tavasszal megnyílt Harruckern-Wenckheim-Almásy-kastélyt, mely a város új turisztikai attrakciója. 

[vissza]

Rendezvényajánló

JÚN BAROKK FORMÁK ÚJRAGONDOLVA
22
JÚN KERESZTÚTON – néptánc-színházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról
21
JÚN SHAPOVALOV ÉS A CSÍKI KAMARAZENEKAR
20
JÚN LÁNYOK, ASSZONYOK NAGY IMRE MŰVÉSZETÉBEN – időszakos kiállítás
18
JÚN UNSCENE – Művészeti Egyetemek Fesztiválja
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA