HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

„A TENGER SZÍNEI” TEMATIKUS KIÁLLÍTÁS A KÁJONI JÁNOS MEGYEI KÖNYVTÁRBAN


A Román Haditengerészet Vezérkara és a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár közös szervezésében, 2016. február 17–19. között hajómakett, valamint tengerészeti tematikával rendelkező festészeti kiállításra kerül sor.

A megnyitót ma, február 17-én 17.00 órai kezdettel szervezik. A konstancai tengerészeti múzeum jóvoltából bemutatott makettek között megtalálható a Ferdinánd király fregatt (a haditengerészet zászlóshajója), a Mărăşeşti fregatt, a Mircea iskolahajó (háromárbócos bark), valamint a Delfin tengeralattjáró.

 A „Tenger színei” című bemutató-kiállítás során mintegy negyven festményt vonultatnak fel a megyei könyvtár termeiben, továbbá tengerész-uniformisok, navigációs eszközök is megtekinthetőek. A haditengerészet indítványozására, a Hargita Megyei Prefektúra, Hargita Megye Tanácsa, valamint  Csíkszereda Polgármesteri Hivatala együttműködésével sorra kerülő rendezvény szerdától péntekig (február 17–19.) tekinthető meg 8.00 és 18.00 óra között.

A rendezvény kegyeleti gesztus az első világháborúban ellesettek tiszteletére, ugyanakkor – szándéka szerint – közelebb hozza a tengerészet életmódját, tradícióit a Hargita megyei érdeklődők számára.

 

A Román Haditengerészet Vezérkara sajtószolgálata,

és Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA