Július elején írták alá a mintegy 2,7 millió lej értékű finanszírozási szerződést, amelynek értelmében vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásban részesül a megyeszékhelyi Cimbora Napközi Otthon. A megítélt összeg az intézmény energiahatékonyságának növelésére fordítható a Regionális Operatív Program keretében. A beruházást követően a megújuló forrásokból származó energiafogyasztás 0%-ról 45%-ra nő, ugyanakkor közel hatszorosára csökken a meg nem újuló forrásokból származó energiafogyasztás. A projekt keretében hőszigetelik az épületet, felújítják a fűtés- és a melegvíz-hálózatot, korszerű szellőzőrendszert építenek be. A napközi otthont energiahatékony technológiai eszközökkel és napelemes rendszerrel is ellátják.

A Cimobra Napközi Otthon felújítása című, 114527 MySMIS kóddal rendelkező pályázat a Regionális Operatív Program 2014–2020 keretében valósul meg, összértéke 2.686.133,44 lej, melyből 2.145.580,19 lej vissza nem térítendő támogatás, a kedvezményezett, Csíkszereda Megyei Jogú Város hozzájárulása pedig 540.553,25 lej. A pályázat 2018. július 2. és 2019. augusztus 31. között valósul meg. A Regionális Operatív Programot országos szinten a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium irányítja, regionális szinten pedig a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség. 

További információk az Európai Unió által finanszírozott programokról a www.fonduri-ue.ro, a www.inforegio.ro, illetve a facebook.com/inforegio.ro oldalokon találhatóak.

Rendezvényajánló

MÁJ FÉSZEK NÉLKÜL – BUKOVINAI SZÉKELYEK
27
MÁJ Dr. Egyed Ákos: SZÉKELY KONSTITÚCIÓK (SZÉKELY JOG, SZÉKELY ÖRÖKSÉG)
24
MÁJ KORAI NYOMTATVÁNYOK MŰVÉSZETE. ILLUSZTRÁLÁS A NYOMTATÁS ELSŐ SZÁZADAIBAN – Róth András Lajos vetítéssel kísért előadása
23
MÁJ A CSÍKI KAMARAZENEKAR CSALÁDI HANGVERSENYE – A szegény legény Mátyás király udvarában – zenés mesejáték
23
MÁJ CSÍK-EXPO
23

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA