Jobb, uniós színvonalú oktatási körülmények, magas energiahatékonyság és alacsony fenntartási költségek – íme csak néhány hozadéka a Kós Károly Szakközépiskola felújítását célzó pályázatnak, amelynek keretében hőszigetelik az épület falait, tetőterét és alagsorát, felújítják a fűtés-, a melegvíz- és a villanyhálózatot, illetve napenergia alapú rendszert telepítenek.

A Kós Károly Szakközépiskola felújítása című, 117776 MySMIS-kóddal rendelkező pályázat a Regionális Operatív Program 2014–2020 keretében valósul meg, összértéke 4.093.216,50 lej, melyből 3.516.181,56 lej vissza nem térítendő támogatás, a kedvezményezett, Csíkszereda Megyei Jogú Város hozzájárulása pedig 577.034,94 lej. A pályázat 2018. szeptember 6. és 2019. november 30. között valósul meg. A Regionális Operatív Programot országos szinten a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium irányítja, regionális szinten pedig a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség.

További információk az Európai Unió által finanszírozott programokról a www.fonduri-ue.ro, a www.inforegio.ro, illetve a facebook.com/inforegio.ro oldalokon találhatóak.

Rendezvényajánló

MÁJ FÉSZEK NÉLKÜL – BUKOVINAI SZÉKELYEK
27
MÁJ Dr. Egyed Ákos: SZÉKELY KONSTITÚCIÓK (SZÉKELY JOG, SZÉKELY ÖRÖKSÉG)
24
MÁJ KORAI NYOMTATVÁNYOK MŰVÉSZETE. ILLUSZTRÁLÁS A NYOMTATÁS ELSŐ SZÁZADAIBAN – Róth András Lajos vetítéssel kísért előadása
23
MÁJ A CSÍKI KAMARAZENEKAR CSALÁDI HANGVERSENYE – A szegény legény Mátyás király udvarában – zenés mesejáték
23
MÁJ CSÍK-EXPO
23

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA