HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

Hírek

NÉMET SIKER A KASTÉLY SZAKASZON

11. Székelyföld Kerékpáros Körversenye


Nyolcvankét versenyző rajtolt el csütörtökön délelőtt 11 órakor Kovásznáról a 11. Székelyföld Kerékpáros Körverseny első szakaszán és 220 perccel később már Székelyudvarhelyen volt a mezőny. A hőség ellenére óriási volt az iram, rengeteg támadás volt a mezőnyben, sajnos, Hargita megyébe lépve két esést is regisztrálhattunk, amelyből egy osztrák versenyző jött ki a legrosszabbul.

A rajtot követően azonnal megindultak a támadások, Kézdivásárhelyen az első sprintet Christian Mager (Hrinkow) nyerte, majd egy öt fős mezőnynek sikerült a szökés, előnyük pedig folyamatosan nőtt. Az első órát 47 kilométer/órás átlagsebességgel tudta le a mezőny, Sepsiszentgyörgyön Florian Gaugl (Hrinkow) nyerte a második részsprintet, a szököttek előnye ekkor már három perc és 40 másodperc volt. A kovásznai megyeszékhely után az élen haladó ötös kissé belassult, ez látszott egyébként az átlagsebességen is, amely két óra után 45 kilométer/órára esett vissza. Nagyajtán ugyan a szökötteket befogták, ám a támadások folytatódtak, egy pedig ismét sikerrel járt. Baróton is behúzta a sprintet Gaugl, majd a mezőny egyesült, de nem sokáig volt egyben a boly.

A nap első hegymenését Vargyas után Gaugl nyerte, ám az ereszkedésen két esés is történt. Sajnos az úton tátongó óriási gödrök áldozatot is követeltek, Filutás Viktor, a Kőbánya kerekese esett el, vállal érkezett az aszfaltra, ennek következtében pedig kulcscsonttörést szenvedett. A 2011-es székely kör győztese, Florian Bissinger kezén, lábán és fején szenvedett sérüléseket, számára is az első szakasz jelentete az idei viadal végét. A nap utolsó két hegymenését a moldáv válogatott Maxim Rusnac nyerte.

A székelyudvarhelyi befutóra az esések miatt több csoportra szakadozva érkeztek meg a kerékpárosok. Az első csoportban a sprinthajrá a 16 fős csoportból a német Christian Magernek (Hrinkow) sikerült a legjobban, másodikként a Tusnad Drag Cycling Team moldáv légiósa, a prológ-győztes Nicolae Tanovitchii futott be, míg a magyar Valter Attila (Cube Csömör) lett a harmadik.

- Nagyon keményen megdolgozott a csapatom a mai sikeremért, nélkülük talán ez nem is sikerülhetett volna – mondta a szakaszgyőztes Mager a díjkiosztót követően. De talán Tanovitchii volt a tegnapi szakaszt követően a legboldogabb. – Milimétereken múlt a siker, de nagyon örülök a második helynek is. Nagyon nehéz napon vagyunk túl, a csapat sokat segített, és a helyezésemnek köszönhetően továbbra is éllovas vagyok. Most már bízom a végső sikerben is – mondta a Tusnad Drag Cycling Team moldáv kerekese.

Az egyéni pontversenyben tehát Nicolae Tanovitchii vezet, ő teker a második szakaszon a narancssárga-fekete ING Service mezben. A sprinterek között Christian Mager az első, aki a királyetapon a piros-fekete Székelyföld feliratú mezt viselheti. A legjobb hegymenőnek járó ezüst színű és Csíkszereda feliratú mezt az osztrák Stefan Pöll kapta az első szakasz után, csapatának a WSA Greenlife-nak a vezetője pedig a legjobb csapatnak járó fehér, Amigo&Intercost–Catline mezt kapta. A Magyar Turisztikai Ügynökség által felajánlott zöld mezt legjobb magyarként Valter Attila viselheti, míg a Ciuc Radler feliratú sárga mezt legjobb románként Crista Daniel kapta. A legjobb 23 év alatti Tusnád feliratú mezt a második szakaszon Markus Kopfauf öltheti majd magára.

 

A kastélyetap képekben

[vissza]

Rendezvényajánló

AUG MÁGNÁS MISKA – operett
28
AUG VANNAK VIDÉKEK – Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi-estje
24
AUG EGYEDÜL VAGYUNK? – tudományos-zenés előadás
20
AUG III. RICHÁRD – szabadtéri színházi előadás
14
AUG VERSEK ÉS DALOK – verskoncert
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA