Kiadványok

Csíkszereda Önkormányzatának kezdeményezésére 2003-ban jött létre a Csíkszereda Kiadóhivatal, azzal a céllal, hogy az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal saját kiadványait, rendezvényeit gondozza, szervezze.

Az átfogó kiadói programmal rendelkező Csíkszereda Kiadóhivatal saját munkái mellett, társkiadóként megjelentet kortárs irodalmi, népművészeti, képzőművészeti, helytörténeti, turisztikai, valamint tudománytörténeti és politikatörténeti alkotásokat is.

Főként magyar nyelvű kiadványai vannak, de nem ritka a különböző alkotások román és angol nyelvű fordításának megjelentetése sem. A kiadott könyveknél nincsenek műfaji megkötöttségek, elsőrendű feladatának tekinti felvállalni a Csíkszeredában vagy a közelben élő, élt szerzők és vidékünket bemutató munkáinak kiadását.

A kiadó munkája közszolgálat, igyekszik Csíkszeredában hozzájárulni a magyar nyelvű kultúra minél szélesebb körű terjesztésében.

 

Az állandó kiadványai között kiemelt érdeklődésnek örvend, a havonta megjelenő szereda.Origo programmagazin. Az ötödik éve megjelenő szereda.Origo programmagazin Csíkszereda kulturális és szabadidős programkínálatát ajánlja a város és környéke lakói, valamint az ide érkező turisták számára. A kiadvány évente két különszámmal is jelentkezik: egy háromnyelvű (magyar, román, angol) éves eseménynaptárral, amely Csíkszereda hagyományos, neves eseményeit foglalja össze, és a Csíkszeredai Városnapok programkínálatát tartalmazó kiadvánnyal.

Ugyancsak havonta megjelenő, kétnyelvű kiadványa a Csíkszereda Kiadóhivatalnak a Csíkszereda és a Miercurea Ciuc információs és közérdekű havi lap, amely a városi önkormányzat és polgármesteri hivatal havi tevékenységéről tudósít.

Az időszakos kiadványaik között helyet kap a kétnyelvű Csík-Info hasznos információkat tartalmazó tájékoztató füzet kiadása is, amelyet a Csík-Info – turisztikai és információs iroda munkatársai készítenek a bel- és külföldi vendégek naprakész, átfogó tájékoztatása érdekében.

 

CSÍKSZEREDA KIADÓHIVATAL

530110 Csíkszereda, Vár tér 1. sz.

Tel.: +40 266 371 464

E-mail: varoshaza@szereda.ro

 

Rendezvényajánló

ÁPR LORDS OF THE ORGAN III. – Rákász Gergely koncertorgonista előadása
29
ÁPR KÁJONI JÁNOS ÖRÖKSÉGE KÉPEKBEN ÉS KÖNYVEKBEN – a megyei könyvtár névadójára emlékezünk
26
ÁPR „NYUGTALANÍTÓ NYOMOZÁSOK” – CAIUS DOBRESCU REGÉNYSOROZATÁNAK BEMUTATÓJA|
25
ÁPR KÖNYVTÁRI NAPOK 2019
24
ÁPR KÉPPOÉZIS – képzőművészeti kiállítás a Pro Terra Alapítvány pályázatára érkezett alkotásokból
24

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA